Vašington ponovo u Vukovima, Krizin u Poljskoj

552

Dvadesetšestogodišnji risiver Toni Vašington i u narednoj sezoni braniće boje beogradskih SBB Vukova, koju su tako, posle dovođenja Dekstera Simonsa i Šona Raderforda, zaključili spisak importa.

Da je veliko pojačanje Vašington je dokazao u nastupima u CEFL i Superligi Srbije, u kojima je bio lider u svim statističkim parametrima hvatanja, a dosta problema zadavao je protivnicima i vraćanjima u specijalnim timovima, prelomivši na taj način veliki broj utakmica.

Pored sjajnih atletskih sposobnosti i dobrih partija, Vašington se odlično pokazao i van terena, pa nije bilo razloga da se saradnja ne nastavi.

Podsetimo, pre Vukova Vašingon je nastupao za univerzitetski tim Sakramento Stejt u drugoj NCAA ligi, posle čega je 2009. pozvan u kamp NFL tima iz Sijetla, ali se nije izborio za angažman. Potom je nastupao u Kanadi, gde je bio član B.C. Lajonsa iz Vankuvera.

Međutim, Beograđane u narednoj sezoni neće predvoditi Lens Krizin, MVP finala 2012 i najbolji import u Srbiji u protekle dve godine, koji je jedan od najzaslužnijih za osvajanje dve domaće i jedne CEFL titule u protekle dve godine.

Sjajni kvoterbek karijeru će nastaviti u poljskim Gdynia Seahawksima.