JLS: Slavlje Indiansa u „sremskom derbiju“, Veprovi i Panteri sigurni

599

Poslednje kolo Juniorske lol.rs lige Srbije donelo je kompletan rasplet, a epilog je da će se u polufinalu plej-ofa, koje je na programu za dve nedelje (16/17. novembar), sastati Inđija Indians – Čačak Angel Warriors i Kragujevac Wild Boars – Sirmium Legionaries.

Jučerašnjom pobedom u Jagodini Ratnici su overili drugo mesto u grupi „Jug“, iza kragujevačkih Divljih veprova, koji su danas dominaciju nastavili u Boru, dok su u derbiju za prvo mesto na „Severu“ Indiansi savladali Legionare – 34:13.

Inđija Indians – Sirmium Legionaries 34:13 (6:7, 14:0, 6:6, 8:0)

Stadion OŠ „Jovan Popović“.

Kretanje rezultata:
6:0 Goran Zec vraćanje intersepcije 100 jardi, neuspešan PAT
6:7 Danijel Đorđić trčanje 6 jardi, Miroslav Simić uspešan PAT
14:7 Teodor Katić trčanje 2 jarda, Katić pretvaranje za dva
20:7 Zec trčanje 71 jard, neuspešno pretvaranje za dva
20:13 Pavle Nešković pas 18 jardi ka Miroslavu Simiću, Simić neuspešan PAT
26:13 Zec trčanje 38 jardi, neuspešno pretvaranje za dva
34:13 Katić trčanje za 2 jarda, Milan Jeftić pretvaranje za dva

„Sremski derbi“ dva do ovog kola neporažena tima imao je veliki ulog, pa je u Inđiji od samog starta viđena velika borba.

Legionari su bili nadomak postizanja poena, kada je junak susreta, Goran Zec, presekao pas protivničkog kvoterbeka u svojoj end zoni i vratio intersepciju do protivničke. Ipak, gosti su iz sledećeg pokušaja uspeli da poentiraju, trčanjem Danijela Đorđića, pa su kraj prve četvrtine dočekali sa vođstvom 7:6.

Do ključne prednosti Indiansi su došli u drugoj deonici, trčanjima Teodora Katića i Gorana Zeca, kojima su na poluvreme otišli sa vođstvom 20:7.

Mitrovčani su se vratili u igru pasom Pavla Neškovića ka Miroslavu Simiću (20:13), ali je to bio njihov poslednji trzaj, jer su se još po jednom end zone domogli Zec i Katić.

 

Kikinda Mammoths – Pančevo Panthers 14:30 (0:10, 0:14, 0:6, 14:0)

Stadion FK ŽAK.

Kretanje rezultata:
0:8 broj Marko Đurišić trčanje za 2 jarda, uspešno pretvaranje za dva
0:10 sejfti
0:18 Dejan Sokolov pas 10 jardi ka Nikoli Đurišiću, Popovski pretvaranje za dva
0:24 Aram Milekić trčanje 15 jardi, neuspešno pretvaranje za dva
0:30 Stefan Spasić pas 15 jardi ka Viti Popovskom, neuspešno pretvaranje za dva
8:30 Matija Almaši trčanje 15 jardi, Almaši pretvaranje za dva
14:30 Almaši pas 15 jardi ka Aleksandru Jovanovu, neuspešno pretvaranje za dva

U meču bez rezultatskog značaja aktuelni vicešampioni, Pančevo Panthersi lako su izašli na kraj sa Mammothsima u Kikindi (30:14) i tako stigli do utešne pobede, jer prvi put posle tri uzastopne sezone neće učestvovati u finalnoj borbi za trofej „Veljka Makojevića“.

Od samog starta Pančevci su bili u vođstvu, napadali su i po zemlji i po vazduhu, pa su u poslednju četvrtinu ušli sa vođstvom 30:0. U end zonu utrčali su Marko Đurišić i Aram Milekić, dok je Dejan Sokolov pasovima pronašao Nikolu Đurišića i Vitu Popovskog.

Kad već ne do prve pobede, Mamuti su stigli do prvih tačdaunova u sezoni, zahvaljujući Matiji Almašiju, koji je najpre utrčao u end zonu, a potom i pronašao Aleksandra Jovanova.

Bor Golden Bears – Kragujevac Wild Boars 0:28 (0:8, 0:20, 0:0, 0:0)

Stadion FK Rudar.

Kretanje rezultata:
0:8 Marinko Dudić trčanje 8 jardi, Nikola Simović pretvaranje za dva
0:15 Mihailo Petrović vraćanje panta 70 jardi, Branislav Petrović uspešan PAT
0:21 Aleksa Đokić pas 14 jardi ka Nikoli Simoviću, Petrović neuspešan PAT
0:28 Lazar Nikolić vraćanje intersepcije 20 jardi, Petrović uspešan PAT

U poslednjem meču grupe „Jug“, juniori Divljih veprova trijumfovali su na gostovanju Bor Golden Bearsima – 28:0, pa u plej-of ulaze sa maksimalnim učinkom.

Kako nije bilo rezultatskog značaja, jer su Kragujevčani još ranije obezbedili lidersku poziciju, dok su Zlatni medvedi prikovani za dno tabele, utakmica je protekla više u prijateljskom nego u takmičarskom duhu.

Led je probio Marinko Dudić, trčanjem za osam jardi, što su bili jedini poeni u prvoj četvrtini. U drugom periodu Wild Boarsi su upisali još tri tačdauna i potom mirno priveli utakmicu kraju. Najpre je defanzivni bek Mihailo Petrović vratio pant 70 jardi, potom je Aleksa Đokić pronašao Nikolu Simovića, da bi tačku na i stavio Lazar Nikolić, vraćanjem intersepcije.