JLS: Pobede Legionara i Veprova

694

Sirmium Legionariesi i Kragujevac Wild Boarsi i posle četvrtog kola Juniorske lol.rs lige Srbije zadržali su maksimalan učinak.

Sirmium Legionaries – Vukovi Beograd 12:2 (0:2, 6:0, 0:0, 6:0)

Stadion 25. maj. Gledalaca: 300.

Kretanje rezultata:
0:2 Sejfti, loš snep
6:2 Danijel Đorđić pas 15 jardi ka Miroslavu Simiću, neuspešan PAT
12:2 Neven Dokić, vraćanje intersepcije 12 jardi, neuspešan PAT.

Legionari su ostvarili treći trijumf protiv beogradskih Vukova (12:2), za koje je ova sezona završena, jer su ostvarili samo jednu pobedu i tri poraza, a slobodni su u poslednjem kolu.

Međutim, nije „čopor sa Ade“ bio toliko lak plen za zahuktalu „legiju“. Počelo je sejftijem posle lošeg snepa domaćih, a potom su Vukovi dugo odolevali protivničkim naletima. Ipak, Sremci su preokrenuli pred odlazak na odmor, pasom Danijela Đorđića ka Miroslavu Simiću.

Pravi mali rat odbrana viđen je i u nastavku susreta. Dugo je potrajala neizvesnost, a sve dileme oko pobednika otklonio je Neven Dokić u poslednjoj deonici, kada se posle presečenog pasa domogao end zone.

 

Kragujevac Wild Boars – Kraljevo Royal Crowns 57:20 (15:0, 14:20, 14:0, 14:0)

Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“. Gledalaca: 250.

Kretanje rezultata:
2:0 sejfti, intenšnal graunding iz end zone
9:0 Đorđe Petrović vraćanje kikofa 83 jarda, Branislav Petrović uspešan PAT
15:0 Aleksa Đokić pas 25 jardi ka Nikoli Simoviću, neuspešno pretvaranje za dva
22:0 Mladen Belković vraćanje intersepcije 10 jardi, Petrović PAT
22:6 Lazar Pejković pas 35 jardi ka Milošu Lukiću, Ivan Živanović neuspešan PAT
22:13 Nemanja Antić tačdaun posle izblokiranog panta, Živanović uspešan PAT
29:13 Đokić pas 60 jardi ka Simoviću, Petrović PAT
29:20 Pejković pas 30 jardi ka Lukiću, Živanović PAT
36:20 Đokić pas 27 jardi ka Aleksi Stevanoviću, Petrović PAT
43:20 Đokić pas 20 jardi ka Simoviću, Petrović PAT
50:20 Stefan Todorović trčanje 3 jarda, Petrović PAT
57:20 Đokić pas 20 jardi ka Stevanoviću, Petrović PAT

Veprovi su ubedljivo stigli do treće pobede (57:20), protiv Kraljevskih kruna, iako su Kraljevčani u drugoj deonici ozbiljno pripretili.

Sjajna odbrana Kragujevčana vršila je pritisak na protivnika tokom celog meča, pa su ataci „veprića“ započinjali iz povoljnih pozicija. Dobro su funkcionisali i specijalni timovi domaćih, a upravo je vraćanjem kikofa 83 jarda odlični seniorski reprezentativac Đorđe Petrović doneo svom timu prvi tačdaun (9:0). Odmah zatim pridružio mu se drug iz reprezentativnog dresa, Nikola Simović, koga je uposlio mladi kvoterbek Aleksa Đokić – 15:0.

Drugu četvrtinu otvorilo je vraćanje intersepcije Mladena Belkovića za 10 jardi (22:0), što je malo opustilo Wild Boarse, ali i razbudilo goste. Prve poene za Kraljevčane postigao je Miloš Lukić, na pas Lazara Pejkovića (22:6), posle čega su profunkcionisale i neke stvari u odbrani, pa su Kragujevčani bili primorani da pantuju. Međutim, to su loše uradili, što je iskoristio Nemanja Antić i pokupio loptu u protivničkoj end zoni – 22:13. Potom je Đokić još jednom pronašao Simovića, a tandem Pejković – Lukić zadržao je Kraljevčanima rezultatski priključak za drugo poluvreme – 29:20.

To je bilo sve što su gosti uspeli da urade. Posle šamara u drugoj četvrtini Veprovi su se razbudili i greške u odbrani sveli na minimum, dok su na drugoj strani nastavili sa poenima. Đokić je dva puta sa end zonom spojio Aleksu Stevanovića, a u međuvremenu je i Nikola Simović postigao treći tačdaun. Funkcionisala je i igra „po zemlji“, a trčanjem se do end zone probio Stefan Todorović.