ŽFL: Triler na „Severu“, Mačke maksimalno

892

Regularni deo sezone prve Ženske fleg lige završen je minulog vikenda, utakmicama trećeg kola, pa su poznati i svi učesnici finalnog turnira, koji se igra u nedelju, 27. oktobra, u Kragujevcu. Za prvu titulu šampionki Srbije boriće se domaći Kragujevac Wild Cats, novosadske Hattrick Vojvotkinje, Beograd Vučice i Kraljevo Royal Crowns.

Najneizvesnije bilo je na „Severu“, gde su čak tri tima imala isti skor – pet pobeda i četiri poraza. Pošto su pomenute ekipe imale i isti skor u međusobnim duelima (3-3), odlučivao je poen količnik u tom trouglu, zahvaljujući kojem su prvo mesto zauzele Vojvotkinje (+3), a pored njih na završnom turniru naći će se i drugoplasirane Vučice (+1). Damama Pančevo Panthersa nije pomoglo ni to što su na poslednjem turniru u Kikindi uknjižile sve tri pobede, jer su na kraju imale „minus četiri“. Pantersice su redom upisivale pobede protiv domaćih Kikinda Orange Tribea (26:12), Vučica (25:12) i Novosađanki (31:12), ali su i pored ubedljivih trijumfa na kraju ostale „kratke“ za samo pet poena.

Novosađanke su mesto na „fajnal-foru“ obezbedile pobedama nad Vučicama (40:26) i Kikinđankama (18:12), dok je Beograđankama, ispostavilo se, bila dovoljna samo pobeda nad domaćim Narandžastim plemenom (38:0).

Tabela: Hattrick Vojvotkinje Novi Sad 5-4, Beograd Vučice 5-4, Pančevo Panthers Ladies 5-4, Kikinda Orange Tribe 3-6.

Znatno lakši rasplet imala je grupa „Jug“, gde su igračice Divlje mačke stigle do šest pobeda, na turniru u Mataruškoj banji, i tako sa maksimalnim učinkom osvojile prvo mesto. Popularne Divlje mačke i ovoga puta su bile bolje od domaćeg Royal Crownsa (41:25) i Obrenovac Hawksa (27:13), dok je odluka o drugom putniku za Kragujevac pala u duelu Kruna i Obrenovčanki. Naime, oba tima imala su do sada po jednu pobedu, a Kraljevčanke su u trećem međusobnom okršaju slavile sa 26:19, pa će se i dalje boriti za titulu.

Tabela: Kragujevac Wild Cats 6-0, Kraljevo Royal Crowns 2:4, Obrenovac Hawks 1:5.