U subotu kreću i juniori

729

Samo nedelju dana posle starta Youth lige Srbije i Ženske fleg lige, u subotu će početi i nova lol.rs Juniorska liga Srbije, koja će po prvi put nositi ime po sponzoru, a tradicionalno će se igrati za Trofej „Veljka Makojevića“, u spomen i slavu kragujevačkom uspešnom igraču, treneru i reprezentativcu, koji je tragično preminuo 10. avgusta 2008. godine.

Da američki fudbal doživljava ekspanziju u našoj zemlji govori i činjenica da će se ove godine za Trofej „Veljka Makojevića“ boriti 10 ekipa, tri više nego prethodne sezone. U grupi Sever Pančevo Panthersima, Sirmium Legionariesima i beogradskim Vukovima priključili su se Inđija Indiansi i Kikinda Mammothsi, dok će na Jugu, pored čačanskih Angel Warriorsa, Kragujevac Wild Boarsa, Kraljevo Royal Crownsa i Bor Golden Bearsa, igrati i Jagodina Strawberry Celtsi.

Zanimljivo je da će u prvom kolu slobodni biti prošlogodišnji finalisti, aktuelni šampioni Ratnici i Panteri, koji su posle dve šampionske titule prepustili pehar Čačanima.

Takmičenje u grupi Sever biće otvoreno u subotu, od 15 sati, na terenu „25. maj“, u Sremskoj Mitrovici, odakle će domaći Legionari, neprikosnoveni vladari u mlađoj, fleg konkurenciji, protiv Mamuta započeti novi pokušaj da posle prošlogodišnjeg polufinala ostvare još zapaženiji rezultat i u ovom uzrastu.

U drugom meču Vukovi, koji su prošle sezone ostali bez plej-ofa, dočekaće Inđija Indianse, još jedan tim koji je dobar rad sa mlađim selekcijama dokazao u Fleg ligi, u subotu, od 16 časova, na terenu sa veštačkom travom na Adi Ciganliji.

Premijerni susret divizije Jug igra se na Atletskom stadionu u Kraljevu, u subotu od 15 sati, kada će domaći Royal Crownsi, tim čiji juniori čine i kostur seniorskog tima, ugostiti Bor Golden Bearse, koji su debitovali u prošloj sezoni.

Zavesu na prvo kolo spustiće Divlji veprovi, koji će predvođeni dvojicom seniorskih reprezentativaca, Đorđem Petrovićem i Nikolom Simovićem, dočekati Strawberry Celtse, u nedelju od 14 časova, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“.