Srpska operska diva izvodi „Bože pravde“

821

Ljubaznošću konzulta Srbije u Milanu omogućeno je da himnu naše zemlje pred početak današnje utakmice sa Danskom otpeva sopran Bosiljka Stevanović, predstavnica konzulata, koja je inače i domaćin našoj nacionalnoj selekciji u Italiji.

Ona je profesionalni debi u operi imala kao Tatjana, u operi „Evgenije Onjegin“, na finalnom koncertu Narodnog pozorišta u Beogradu, 1998 godine. Od 1999. godine bila je angažovana u beogradskoj Kamernoj operi „Madlenianum“. Od 1998. do 2004. godine bila je jedna od najistaknutijih figura srpske pravoslavne muzike. Jedini je solista Prvog srpskog pevačkog saveza (najstariji hor u Srbiji), a pored toga nekoliko godina je nastupala kao solista Krajevskog gudačkog orkestra Svetog Đorđa.

U periodu od 2002. do 2004. godine izgradila je veoma uspehnu solo koncertnu karijeru, nastupajući u brojnim koncertnim dvoranama u Nemačkoj, Holandiji, Italiji, Španiji i SAD. A kao rezultat koncertne turneje stiglo je snimanje CD-a pesama Čajkovskog i Rahmanjinova u Dizeldorfu, sa Sandrom Brune.

Trijumfalni performans imala je kao Florija Toska, na premijeri čuvene Pučinijeve opere „Toska“, decembra 2005. godine, u beogradskom Narodnom pozorištu, posle čega potpisuje ugovor sa Nacionalnim teatrom za 2006. godinu, za uloge Florije Toske, Elizabete u Verdijevoj operi „Don Karlos“ i Salome u istoimenoj Štrausovoj operi.