Vitezovi osvojili turnir u Mađarskoj

723

Vitezovi iz Kleka osvojili su Kup Nacija, u mađarskom gradu Njiređihaza, na severoistoku ove zemlje, nadomak granice sa Ukrajinom.

Turnir se igrao 7 na 7, po arena pravilima američkog fudbala, a pored Knightsa, učestvovali su Cassovia Steelersi iz Slovačke, Oradea Starsi iz Rumunije i domaći Njiređihaza Tigersi.

U polufinalu Vitezovi su bili ubedljivi protiv rumunskih Starsa (53:0), nedoraslog protivnika koji za sobom ima tek jednu sezonu u nacionalnom šampionatu, bez zapaženog učinka, dok su u drugom meču domaći Tigrovi savladali borbene Slovake sa 26:7.

Finalna utakmica obilovala je uzbuđenjima do samog kraja, Vitezovi su protiv favorizovanih domaćina odigrali na vrhunskom nivou i skoro čitav meč kontrolisali igru. Posle mnogo drame pogotovo u završnici utakmice, Vitezovi su uspeli da se odbrane od naleta tima koji je ove godine osvojio prestižni mađarski Select Arena Kup, a pobednik je i Interlige, koju su Klečani takođe osvajali, i na kraju slave sa 23:18. Ovo je prvi poraz Tajgersa u poslednje dve godine, što čini uspeh Vitezova još i većim.

U taboru Vitezova zadovoljni su osvajanjem ovog međunarodnog turnira i ističu da se nisu predavali ni jednog trenutka i da su svi delovi tima su disali i igrali kao jedan. Vitezovi dodaju i da je turnir bio odlično organizovan, da su naišli na lep prijem u ovom pitomom mađarskom gradu i da je sve proteklo u fer i korektnoj borbi u kojoj je mnogobrojna publika mogla da uživa.