MVP PRVE LIGE “SEVER” 2013: Miroslav Stankić (Vrbas Hunters)

995

Lovci iz Vrbasa bili su nadomak plasmana u elitu. Posle odlične sezone bez poraza u okviru grupe “Sever” Prve lige Srbije, zauzeli su prvo mesto, ali nisu uspeli da se kroz baraž probiju do Superlige naredne godine. U tome su ih omeli Mladenovac Foresltendersi, drugolasirana ekipa južne divizije, ali im je ipak stiglo utešno priznanje u vidu nagrade za najboljeg igrača Prve lige Srbije – grupa “Sever”, koja je otišla u ruke njihovog raningbeka Miroslava Stankića.

Stankić je brojnim tačdaunovima predvodio svoj tim tokom ove sezone, što je zapalo za oko brojnim trenerima. Međutim, velika bitka vodila se između njega i godinama ikone Klek Knightsa, Igora Vukoja, koji je zauzeo drugo mesto, sa samo tri glasa manje.

Odlučio je na kraju glas publike, koja je glasala preko facebook strane. Ishod glasanja bio je takav da je Stankić dobio od publike 3 boda, dok Vukoje nije nijedan, što je i odlučilo. Obavezu glasanja, nažalost, nisu ispunili Lavovi iz Vršca i Sombor Celtisi, pa njihovi igrači nisu ni ušli u izbor za najboljeg igrača.

Konačna lista nominovanih igrača:

  1. Miroslav Stankić (Vrbas Hunters) – 14 bodova
  2. Igor Vukoje  (Klek Knights) – 11 bodova
  3. Branislav Fekete (Kikinda Mammoths) – 9 bodova
Klub Hunters Vrbas Mammoths Kikinda Knights Klek Celtis Sombor Lavovi Vršac Grofovi Novi Kneževac Sportski žurnal Glas publike Ukupno
Miroslav Stankić (Hunters) 3 Nisu glasali Nisu glasali 3 5 3 14
Igor Vukoje (Knights) 5 5 1 11
Branislav Fekete (Mammoths) 5 1 3 9
Aleksandar Vujin (Mammoths) 5 1 6
Milan Stanimirov (Grofovi) 5 5
Luka Škorić (Knights) 1 3 4
Danijel Vojnić Hajduk (Grofovi) 3 3
Dobrosav Manić (Lavovi) 1 1
Aleksandar Tadić (Lavovi) 1 1