CEFL: Veprovi obezbedili finale, dupliran ulog na Adi

667

Finale Sportklub Superlige, dobija još veći značaj, obzirom da će ekipa koja pobedi 7. jula na stadionu sa veštačkom travom na Adi Cigalniji, odneti u klupske riznice dva trofeja, jedan namenjen najboljem timu Srbije, drugi sledujući šampionu regionalne CEFL lige.

Do takvog raspleta došlo je posle pobede Kragujevac Wild Boarsa u Ljubljani, gde su uspeli da protiv domaćina odbrane plasman u finale regionalnog takmičenja. Iako im je za tako nešto bio dovoljan i poraz do 14 poena razlike, oni su pre svega zahvaljujući odličnoj igri u odbrani uspeli da savladaju Slovence i zakažu dupli duel na Adi Cigalniji sa večitim rivalom, Vukovima iz Beograda.

Bili su Kragujevčani na velikom iskušenju, obzirom da su dva puta bili tačdaun iza protivnika. Ljubljančani tada nisu uspeli da prelome, pre svega zahvaljujući sjajnim defanzivcima Divljih veprova, koji su u dva navrata uspeli da poentiraju, vraćajući utakmicu u egal. Sjajnu partiju, pred kamerama Sportklub Prime kanala, pružila je celokupna defanzivna linija, ali i istaknuti defanzivni bekovi Darko Cvetković, Srđan Đokić i Trej Mekvej (igrao u oba pravca), kao i lajnbeker Predrag Šćekić, čije je vraćanje interesepcije u prvom poluvremenu otupeo oštricu nadanja Slovenaca da bi mogli da dođu u situaciju da u finalu brane prošle godine osvojenu titulu. On je to učinio pri vođstvu Silverhawksa 7:0, a sličan podvig napravio je i Trej Mekvej kada su domaćini vodili 14:7. U poslednoj deonici, proradio je i napad gostiju, pa je na kraju srpski predstavnik zabeležio siguran trijumf.

Kao što se i očekivalo, „čopor sa Ade“ nije imao većih problema u Novom Kneževcu, gde su već u prvoj deonici odagnali svaku sumnju u ishod meča sa imenjacima iz Budimpešte. Bio je to pravi praznik u domu Grofova i najbolja moguća promocij američkog fudbala u ovoj relativno mladoj sredini američkog fudbala. Oko 600 gledalaca na tribinama stadiona FK „Obilić“ moglo je da uživa u majstorijama aktuelnih šampiona Srbije i najdominantnije ekipe u regionu.

Do trijumfa Vukovi su došli sigurnom igrom u napadu tokom prve tri deonice, da bi do blagog opuštanja došlo u finišu meča, kada su Vulvsi uspeli da sa dva tačdauna sačuvaju čast. Inače, tim iz Budimpešte je po prvi put otkako učestvuje u regionalnoj ligi, sezonu završio ne osetivši slast pobede.

Ljubljana Silverhawks – Kragujevac PBB Wild Boars 14:27 (7:0, 0:7, 7:7, 0:13)

Stadion: FK „Slovan“. Gledalaca: oko 300. Kretanje rezultata: 7:0 Kit Lokvud pas 65 jardi, Marko Štrumf PAT. 7:7 Predrag Šćekić vraćanje intersepcije 35 jardi, Srđan Ružić uspešan PAT. 14:7 Lokvud pas 35 jardi ka Matiču Tompšinu, Štrumf PAT. 14:14 Trej Mekvej vraćanje intersepcije 65 jardi, Ružić PAT. 14:20 Stefan Stefanović trčanje 2 jarde, neuspešan PAT. 14:27 Stefanović pas 75 jardi ka Treju Mekveju, Ružić PAT.

SBB Vukovi Beograd – Budimpešta Wolves 48:12 (19:0, 14:0, 14:0, 0:12)

Stadion: FK „Obilić“. Gledalaca: oko 600. Kretanje rezultata: 7:0 Toni Vašington vraćanje kika 80 jardi, Milan Matović PAT. 13:0 Mihailo Josović trčanje 10 jardi, neuspešan PAT. 19:0 Lens Krizin pas 80 jardi ka Vašingtonu, neuspešan PAT. 26:0 David Lukić pas 65 jardi ka Vašingtonu, Matović PAT. 33:0 Josović trčanje 15 jardi, Matović PAT. 41:0 Lukić pas 35 jardi za Stojanovića, pretvaranje za 2 poena. 48:0 Majstorović trčanje 1 jard, Matović PAT. 48:6 Bence Gomboš pas 30 jardi ka Skanafu Kiraljiju, neuspešan PAT. 48:12 Peter Lenet trčanje 30 jardi, neuspešan PAT.