POLUFINALE: Vukovi preskočili Zmajeve

801

SBB Vukovi Beograd – Belgrade Blue Dragons 59:12 (24:0, 21:6, 7:6 , 7:0)

Stadion na Adi Ciganliji. Gledalaca: 400.

Kretanje rezultata:
7:0 Toni Vašington trčanje 20 jardi, Milan Matović uspešan PAT.
14:0 Mihailo Josović trčanje 45 jardi, Matović uspešan PAT.
21:0 Lens Krizin trčanje 10 jardi, Matović uspešan PAT.
24:0 Matović fild gol 51 jard.
31:0 Pol Rajt vraćanje intersepcije 70 jardi, Matović uspešan PAT.
31:6 Danilo Antić pas 46 jardi ka Koriju Vilijamsu, neuspešan PAT.
38:6 Krizin trčanje 1 jard, Matović uspešan PAT.
45:6 David Lukić pas 25 jardi ka Mariju Lugonji, Matović uspešan PAT.
45:12 Marko Baković trčanje 5 jardi, neuspešno pretvaranje za 2.
52:12 Krizin pas 30 jardi ka Nenadu Majstoroviću, Matović PAT.
59:12 Lukić pas 70 jardi ka Pavlu Plamencu, Matović PAT.

Beogradski SBB Vukovi braniće titulu prvaka u finalu plej-ofa Sportklub Superlige, pošto su u gradskom derbiju, u okviru polufinala srpskog šampionata, ubedljivo savladali Blue Dragonse, rezultatom 59:12.

Već u prvoj četvrtini „čopor sa Ade“ je tri puta stizao do protivničke end zone, trčanjima Tonija Vašingtona, Mihaila Josovića i Lensa Krizina, posle čega se iskusni kiker Milan Matović fild golom postarao da njegov tim na kraj prvog perioda ode sa velikih 24:0.

Na startu druge čevrtine svoju drugu intersepciju na utakmici sjajni američki lajnbeker Pol Rajt vratio je do end zone Zmajeva, da bi odbrana Vukova potom prvi put poklekla, posle pasa Danila Antića ka Koriju Vilijamsu – 31:6. Međutim, odmah zatim Krizin i Mario Lugonja pobrinuli su se da njihov tim i u ovom periodu igre postigne tri tačdauna – 45:6.

Po povratku sa odmora, trener Šon Embri je šansu pružio i mlađim igračima, želeći da odmori iskusnije za finalne susrete u Superligi i CEFL-u, pa je viđen znatno manji broj poena. Najpre je perspektivni raninbek Plavih Zmajeva, Marko Baković, pronašao put do protivničke end zone, da bi se potom Lens Krizin pasovima ka Nenadu Majstoroviću i Pavlu Plamencu postarao da njegov tim dobije i preostale dve četvrtine.

U finalu, koje je na programu za dve nedelje, Vukovi će se sastati sa boljim iz duela GAT Novi Sad Dukes – PBB Kragujevac Wild Boars, koji je na programu sutra, od 17 sati, na novosadskom stadionu FK Kabel.