PLS Sever: Lovci ubedljivi u Somboru

578

Sombor Celtis – Vrbas Hunters 0:42 (0:14, 0:0, 0:14, 0:14)

Kretanje rezultata:
0:7 Dušan Begović pas 35 jardi ka Zoranu Subotiću, Skuban PAT
0:14 Darko Marojević pas 15 jardi ka Nikoli Premoviću, Skuban PAT
0:21 Marko Babić vraćanje intersepcije 55 jardi, Babić PAT
0:28 Miroslav Stankić trčanje 15 jardi, Skuban PAT
0:34 Dušan Pokrajac trčanje 20 jardi, neuspešan PAT
0:36 Danijel Maksimović sejfti
0:42 Stankić trčanje 25 jardi, neuspešan PAT

U utakmici poslednjeg kola Prve Lige Srbije grupe Sever, Vrbas Huntersi slavili su u Somboru, protiv starih rivala Celtisa (42:0) i tako završili ligaški deo sezone sa maksimalnim učinkom.

Ovaj susret nije imao gotovo nikakvog rezultatskog značaja, jer su Lovci još u prošlom kolu obezbedili kotu jedan i domaći teren u baražu za plasman u Superligu, u kojem će se sastati sa Mladenovac Forestlandersima, za dve nedelje. Sa druge strane Somborci su sezonu završili na pretposlednjem mestu, sa samo jednim trijumfom.

Vrbašani su probili led sjajnim napadom koji je mladi kvoterbek Dušan Begović završio pasom od 35 jardi ka Zoranu Subotiću. Odmah zatim Darko Marojević je pronašao Nikolu Premovića, za 14:0, pa se očekivao nastavak serije u drugoj četvrtini, ali su poeni izostali.

Međutim, u poslednje dve četvrtine nastavili su gosti trend postizanja po dva tačdauna. U dva navrata put do end zone pronašao je sjajni sedamnaestogodišnjak Miroslav Stankić, a u poentere su se po jednom upisali Dušan Pokrajac i Marko Babić, koji je vratio intersepciju.

Svi smo prezadovoljni novom pobedom, ali nama je na ovoj utakmici glavni cilj bio da se ne povredimo, da što bolje uigramo akcije i spremimo se za baraž. Ne znam kako da opišem ovaj osećaj, jer je pre samo pet-šest meseci klub bio na ivici raspada, kada smo ostali bez jako važnih igrača. Pokazali smo svima koliko zaista vredimo, da ovo nije individualni sport i da ne odlučuje pojedinac već ekipa i drago mi je što sam deo ove priče. Iskoristili smo maksimalno sve ovo i pružili šansu mladima, odmorili one igrače koji su imali blage povrede, a već sutra je novi dan i nemamo mnogo vremena za odmor. Mladenovac je dobra ekipa i moramo to ozbiljno da shvatimo ukoliko ćelimo da sledeće godine budemo deo elite – rekao je kapiten Huntersa, Dušan Pokrajac.