Ministarstvo omladine i sporta pomaže Grofovima

869

Tročlana delegacija Kluba američkog fudbala Grofovi iz Novog Kneževca, u sastavu Vanja Ivošević, Dušan Perišić i Saša Perkučin, posetila je u ponedeljak Zgradu Vlade Republike Srbije u Beogradu, zbog potpisivanja ugovora za odobrena sredstva od strane Ministarstva omladine i sporta, za projekat razvoja fleg fudbala u opštini Novi Kneževac.

Naime, Grofovi su se sa projektom „Fleg fudbal za dečake i devojčice“ prijavili na konkurs koji je bio otvoren za sve sportske klubove, i naišli na odobrenje Ministarstva koje će učestvovati u troškovima projekta.

Odobrena sredstva biće iskorišćena za kupovinu opreme i rekvizita, potrebnih za obavljanje trenažnog procesa flegovaca.

Ovom prilikom Grofovi izražavaju zadovoljstvo i zahvalnost, što su posle sedam godina pisanja projekata konačno naišli na potvrdan odgovor, pogotovo u vremenu kada se teško dolazi do finansijske pomoći.

Pozdravljam odluku Ministarstva s obzirom da će nam puno značiti u nabavci opreme za sprovođenje projekta. Iz razgovora sa još nekim organizacijama, kojima su odobrena sredstva, saznali smo da su mahom prošli projekti usmereni ka deci. To me raduje, jer su danas deca mnogo više okrenuta nekim drugim stvarima nego što imaju interesovanja za bilo koji vid sporstske aktvinosti. Nadam se da će ovakvim vidovima pomoći mnogi klubovi iz bilo kojih sportova uspeti da zaokupe pažnju dece i podstaknu fizičku aktivnost kod njih – naglasio je Vanja Ivošević, predsednik Grofova.