SUPERLIGA: Legionari hvataju poslednji voz protiv tima sa južne pruge

588

Meč pretposlednjeg kola, sa niškim Imperatorima, biće poslednja šansa za najstariji srpski tim, Sirmium Legionariese, da izbore opstanak u eliti. Ekipa iz Sremske Mitrovice pretrpela je svih pet poraza u ovogodišnjoj Sportklub Superligi, pa im je neophodna pobeda u ovom, ali i u meču poslednjeg kola sa beogradskim Plavim zmajevima.

Preostale dve utakmice su za nas biti ili ne biti. Očekujem tešku borbu u kojoj neće biti mnogo poena. Niš je dobra ekipa, imaju dosta dobrih igraca i zato moramo biti jako oprezni. Nas u toku sezone prati nesreća da gubimo utakmice za malo, a sada smo svesni da nemamo šta da izgubimo. Moramo da damo 300 posto svojih mogućnosti, i pobedama u ove dve utakmice sačuvamo čast i obraz Legije – rekao je Zoran Lončarević reprezentativni raninbek iz redova Legionara.

Sa druge strane, Nišlije su trenutno na četvrtom mestu, koje vodi u plej-of, ali i dalje nisu osigurale opstanak među najboljim srpskim timovima. Pobedom u ovom meču napravile bi korak ka ispunjenju oba cilja. Međutim, neće im biti nimalo lako, jer su obe pobede ostvarili na domaćem terenu, dok su u gostima pretrpeli prilično ubedljivo pobede, a sastaju se sa silno motivisanim timom, koji nema šta da izgubi.

Utakmica se igra u subotu, od 15 sati, na terenu „25. maj“, u Sremskoj Mitrovici.