SUPERLIGA: Vukovi jurišaju na Pantere

693

U jednom od najzanimljivijih susreta 5. kola Sportklub Superlige, pančevački Panteri dočekuju aktuelne šampione i lidere na tabeli, beogradske SBB Vukove, koji ove sezone ne znaju za poraz.

Sa druge strane, Panthersi su dobro startovali, pobedama nad Zmajevima i Legionarima, ali su u poslednja dva meča doživeli poraze od Vojvoda i Imperatora.

Nakon četiri kola polako se kristališe situacija. Jasno se vidi ko je koliko spreman i od koga šta može da se očekuje do kraja šampionata. Upravo iz tog razloga Vukovi su veliki favoriti u sledećem meču, pošto ove godine ni na jednom frontu nisu doživeli poraz. Mi ćemo probati da im pariramo koliko budemo mogli i nećemo ući u duel sa belom zastavom. U napadu imamo jasnu sliku kako ćemo igrati protiv ovakvog protivnika, a da li će plan i uspeti, videćemo već u nedelju. Zdravstveni bilten je malo bolji nego protiv Imperatora, tako da očekujem da ćemo u napadu imati malo više opcija i da ćemo smanjiti pritisak na raninbeka Dedića, koji je protiv Nišlija nosio loptu u skoro 70 posto svih naših akcija. U svakom slučaju očekujem dobar meč i nadam se da ćemo i protiv Vukova pokazati da jedna ekipa ne mora da ima strance da bi igrala dobar fudbal – izjavio je Bojan Milić, ofanzivni koordinator Pantera.

Interesantno je da su ovi rivali u predsezoni umesto klasičnog kontrolnog meča odradili zajednički trening na Adi Ciganliji, što je neuobičajeno za sportske klubove. Pored toga, sastali su se nekoliko puta u poslednje dve sezone, pretprošle godine čak u polufinalu, pa sigurno znaju šta mogu da očekuju od protivnika.

Iako smo do sada bez poraza i igramo protiv jedine ekipe u diviziji bez stranih igraca, u utakmicu ulazimo kao i u svaku do sada, jako i sigurno, bez potcenjivanja suparničkog tima. Očekujem fer igru i dosta dobrih poteza – rekao je Marko Bates, reprezentativni defanzivni bek iz redova Vukova.

Panthersi i Vukovi sastaju se u nedelju, od 16 sati, na terenu Sportskog centra „Mladost“ u Pančevu.