SUPERLIGA: Vukovi i Zmajevi u borbi za Beograd

245

U jedinom srpskom gradskom derbiju američkog fudbala, sastaće se beogradski SBB Vukovi i Plavi zmajevi.

Po tradiciji, kvalitetu, ali i trenutnoj formi, „čopor sa Ade“ je apsolutni favorit, jer pored toga da nikada nije izgubio od Blue Dragonsa, u dosadašnjem delu sezone lako je izlazio na kraj sa svim protivnicima, kako u domaćoj Superligi, tako i u međunarodnom CEFL-u.

– Ovo jeste borba za Beograd, ali se ipak radi o višegodišnjoj dominaciji Vukova na prostoru cele Srbije, tako da smo izratziti favoriti i u ovoj utakmici. Verujem u svoje saigrače i moju braću iz tima, pogotovo u odbrani i nadam se da ćemo ponovo doneti pobedu dominacijom u igri. Ključ pobede je, kao i na svakoj utakmici, dobra odbrana. Ona je ta koja podiže ceo tim i kada ne ide. Ne verujem da će protivnik nešto pokazati od igre, nećemo im to dozvoliti. Smatram i da je ova defanzivna linja u kojoj igram najbolja do sada u Srbiji – samouveren je Ivan Gavrilović, reprezentativni DT Vukova i jedan od veterana.

Sa druge strane, Zmajevi su se silno pojačali pred početak sezone, najavljivali čak i borbu za treće mesto u ligaškom delu, ali očigledno da nisu uspeli da uklope sve kockice u mozaik, pa su sezonu započeli porazima od Pantera i Vojvoda. Ipak, u prethodnom kolu upisali su prvu pobedu, nad niškim Imperatorima, i tako najavili uspon forme.

– Iako su se Zmajevi značajno pojačali u predsezoni i imali velike ambicije, očigledno je da nisu pronašli svoju igru. Iako ovaj meč nosi naziv „beogradskog derbija“, Vukovi su pokazali dominaciju u svakom međusobnom susretu. I ove sezone smo u sjajnoj formi i ne očekujem ništa drugo sem pobede – istakao je Alen Ružić, reprezentativni TE Vukova.

Susret Vukova i Zmajeva igra se u nedelju, od 21.30 sati, na stadionu sa veštačkom travom na Adi Ciganliji.