PLS Sever: Lov na Lavove u Vrbasu

602

U duelu starih poznanika, lideri Prve lige Srbije grupa Sever, Vrbas Hantersi „loviće“ treću pobedu u sezoni, kako bi sačuvali oreol neporaženosti, dok je Vršac Lavovima trijumf neophodan da bi i dalje ostali u borbi za baraž.

– Iskreno, ovi praznci nam nisu nimalo prijali, jer je zbog privatnih obaveza dosta ljudi bilo odsutno sa treninga. Štaviše i na utakmici će biti ista situacija, pa ćemo morati dobro da se pomučimo kako bismo zabeležili još jednu pobedu i ostali na vrhu. Treneri su maksimalno odradili svoj posao, analizu protivnika i plan igre, ali mi smo ti koji to moramo na terenu sprovesti u delo. Nadam se da će nas vreme poslužiti i da ćemo, kao i do sada, imati podršku publike – rekao je jedan od kapitena Lovaca, Dušan Pokrajac.

Biće to duel dva najefikasnija napada u ligi. Domaći su u prva dva kola upisali 84 poena, dok su Vrščani, i pored poraza u Kleku, uspeli da postignu 12 manje. Ipak, prevagu bi mogla da napravi čvrsta odbrana Lovaca, od koje su manje poena primili samo Mamuti.

– Dosta toga zavisiće od ove utakmice, jer smo na pola prvenstva i jedna lopta može da odluči sve, pa će biti jako napeta situacija. Očekujem da obe ekipe uđu nervozno u ovaj meč i ona koja prva uspe to da savlada, ima veće šanse da trijumfuje. U prva dva kola postigli smo veliki broj poena, zadovoljni smo time, ali to nije ni blizu onoga koliko ovi momci mogu – rekao je predsednik kluba Zoltan Dognar, nekadašnji kapiten.

Meč između Lovaca i Lavova igra se na Gradskom stadionu u Vrbasu, sa početkom u 16 sati. Kao što je to bio slučaj i na prethodnoj utakmici, i ova će biti humanitarnog karaktera i sav prikupljeni novac ići će deci oboleloj od Batenove bolesti.