Legija traži prvenac protiv Vojvoda

553

Najstariji klub u Srbiji, Sirmium Legionari će biti na velikom iskušenju u nedelju od 16:30 časova, kada će na svom stadionu dočekati do sada neporažene GAT Dukse iz Novog Sada. Razlog je jednostavan, jer u duelu sa najprijatnijim iznenađenjem ovogodišnje Superlige, Legija mora da hvata jedan od poslednjih vozova za opstanak u eliti, u svojoj prvoj povratničkoj sezoni.

Tri poraza u isto toliko mečeva možda i nisu najbolji pokazatelj snage Sremaca, obzirom da su u tom periodu već odigrali dva duela sa aktuelnim šampionima SBB Vukovima i vicešampionima PBB Wild Boarsima, izgubivši u međuvremenu samo još od Pantera iz Pančeva (34:20). Zato duel sa Novosađanima za zelene predstavlja početak operacije “Opstanak”.

– Bez ijedne pobede u tri meča, teško je pričati o tome šta možemo da očekujemo. Međutim, definitivno je najteži deo sezone iza nas. Hrabri nas činjenica da kao tim osećamo da možemo mnogo više od ovog skora, samo je bitno da to i pokažemo na terenu. Pretrpeli smo određene promene u ekipi, ali smo kompaktniji nego ikad. Uz svo dužno poštovanje prema protivniku i rezultatima koje su postigli ove sezone, optimista sam i verujem da možemo do pobede – rekao je Miloš Kolibar, jedan od reprezentativaca u redovima Legionara.

Među Legionarima dobro znaju da najveća opasnost iz tabora tima iz Srpske Atine preti od strane sjajnog tandema Rastko JokićKris Blanton, koji se posle trećeg odigranog kola nalaze među deset najboljih poentera sa ukupno 13 učešća u tačdaun ostvarenjima. Zato će posebna pažnja defanzivaca tima Darka Štablera biti usmerena ka toj opasnosti.

– Iza nas su već tri odigrana meča, iz kojih smo izvukli dosta pouka što iz svojih što iz tuđih grešaka. Ova tri poraza ne daju pravu sliku našeg tima i siguran sam da uz čvrstu i disciplinovanu igru možemo da pariramo svakom protivniku u preostala četiri susreta. Novosađani nam dolaze sa ulogom favorita, obzirom na stanje na tabeli. Međutim, to je papir, koji mora da se dokaže i opravda na terenu. Očekujem jaku i neizvesnu utakmicu. Verujem u svoje saigrače i nadam se pobedi – rekao je kornerbek Legionara Predrag Korać.