PLS JUG: Derbi Ratnika i Indijanaca

627

U derbiju drugog kola Prve lige Jug sastaju se timovi koji su proglašeni favoritima za ulazak u Superligu, čačanski Angel Warriors-i i Inđija Indians-i.

Posle ispadanja iz Superlige, Ratnici žele ekspresan povratak u najelitnije srpsko takmičenje, što su potvrdili već u prvom kolu, ubedljivom pobedom nad debitantom, Bor Golden Bears-ima – 93:0. Međutim, ovoga puta pred njima je znatno teži zadatak, s obzirom da dočekuju tim koji treći put zaredom pokušava da se plasira u najviši rang.

– Idemo na pobedu. Svesni smo da su Indiansi najteža ekipa protiv koje ćemo igrati ove sezone, ali ne odustajemo. Ustremili smo se ka povratku u Superligu – rekao je Jovan Rajčevič, centar Ratnika.

U pomenutoj pobedi nad Zlatnim medvedima, Čačane je sa pozicije kvoterbeka predvodio univerzalac Dušan Ilić, koji će zbog dve dobijene kazne zbog nesportskog ponašanja morati da propusti jedan od najvažnijih mečeva u sezoni. Ipak, Ratnici su munjevito reagovali i u svoje redove vratili kvoterbeka Đorđa Avramovića, koji je predvodio napad reprezentacije Srbije na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu C grupe.

– U utakmicu sa Inđijom ulazimo maksimalno skoncentrisani, sa imperativom pobede. Do sada smo pokazali, a tako će biti i ubuduće, da lako ne odustajemo od zacrtanih ciljeva. Očekujemo tvrdu i dobru utakmicu, jer na drugoj strani imamo protivnika koji ima isti cilj kao i mi, pa će moj tim na terenu dati svoj maksimum, kako bi se za stepenik približio već pomenutom cilju, povratku u elitni rang – kaže Uroš Kolaković, lajnbeker Ratnika.

Sa druge strane, pojačani trojicom Amerikanaca, i Indijanci su sezonu započeli ubedljivom pobedom, protiv požarevačkih Pastuva – 39:0, i na taj način potvrdili kandidaturu za jedno od prva dva mesta koja vode u baraž.

– Mi smo svesni da je utakmica sa Ratnicima, iako se radi o drugom kolu, najvažnija u sezoni. Čačak jeste podmlađen ove sezone, ali su takođe i juniorski prvaci i to ne smemo zaboraviti ni u jednom trenutku. Iz svih najava pred ovu sezonu uočava se da drugi više brinu o nama, što je igračima donelo dodatno samopouzdanje. Uprkos svemu, mi imamo jasan cilj ove sezone, dobro smo se pripremili i u meč ulazimo hladne glave – istakao je Milan Zoraja risiver Indians-a.

Utakmica se igra u nedelju, od 15 sati, na stadionu FK BIP, u Čačku.