PLS SEVER: Hantersi ulovili Vitezove

646

Klek Knights – Vrbas Hunters 14:42 (6:14, 8:0, 0:21, 0:7)

Stadion: Mala Amerika. Gledalaca: oko 250.
0:7 Stankić trčanej 75 jardi, uspešan PAT.
6:7 Igor Vukoje trčanje 9 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
6:14 Stankić trčanje 80 jardi, uspešan PAT.
14:14 Škorić pas 35 jardi ka Vukoju, Vukoje pretvaranje za 2 poena.
14:21 Jurišić vraćanje fambla odbrana, uspešan PAT.
14:28 Ružić vraćanje fambla odbrana, uspešan PAT.
14:35 Stankić trčanje 33 jarde, uspešan PAT.
14:42 Stankić trčanje 14 jardi, uspešan PAT.

Derbi je to bio tokom prvog poluvremena, a onda je odbrana Vrbašana odlučila pobednika. Dva uzastopna fambla Vitezova, uspeli su da iskoriste i sprovedu loptu do end zone protivnika. Sa 14:14, Lovci su pobegli na 28:14, posle čega domaći tim više nije imao snage da poveže redove i odupre se. Na taj način Vrbašani su došli do možda odlučujućeg trijumfa u derbiju, koji bi mogao da znači i povratak u elitnu Sportklub Superligu Srbije.

Prvo poluvreme bilo je vrlo zanimljivo, jer su Vitezovi, predvođeni Igorom Vukojem, uspevali da odgovore na zadatke koje je efikasnim trčanjima postavljao Stankić, sa četiri tačdaunova definitivno MVP ove utakmice. Naročito je zanimljiv detalj bio, kada su domaći igrači uspeli da u poslednjim sekundama prvog poluvremena, preko Vukoja dođu do tačdauna za izjednačenje, prešavši tada 35 jardi terena. Taj detalj doneo im je veliku injekciju samopouzdanja pred veliki odmor, ali su ih dva opisana fambla u nastavku potpuno demoralisala.

Vrbašani su pokazali da su ozbiljna ekipa, koja je ispred sebe postavila jasan cilj da se ove sezone ekspresno vrati u elitni rang. Iako u svojim redovima nemaju strance, iskustvo dugogodišnjeg igranja protiv najboljih sprskih ekipa definitivno ih je pretvorilo u čvrstu ekipu koja će ove godine silovito jurišati na prvo mesto u diviziji Sever Prve lige Srbije.