PLS SEVER: Lovci „upucali“ Grofove

530

Hunters Vrbas – Grofovi Novi Kneževac 42:0 (0:0, 28:0, 0:0, 14:0)

Gradski stadion u Vrbasu. Gledalaca: oko 300.

6:0 Miroslav Stankić trčanje za 50 jardi, neuspešan PAT
14:0 Dušan Beogivć pas ka Slavku Pijunoviću za 3 jarda, Duško Pokrajac pretvaranje za 2
21:0 Pokrajac trčanje za 65 jardi, Nikola Skuban PAT
28:0 Darko Todorović vraćanje intersepcije za 40 jardi, Skuban PAT
35:0 Nikola Skuban vraćanje intersepcije za 30 jardi, Skuban PAT
42:0 Stankić trčanje za 51 jard, Skuban PAT

 

U poslednjem susretu prvog kola Prve lige Srbije grupa Sever, Hantersi iz Vrbasa su najviše zahvaljujući furioznoj igri u drugoj četvrtini ubedljivo savladali Grofove iz Novog Kneževca, rezultatom 42:0.

Zbog velikih promena koje su oba tima pretrpela u predsezoni, napadi nisu bili na najvišem nivou prvoj četvrtini (0:0). Posle početne nesigurnosti, mladi kvoterbek Dušan Begović, koji od ove sezone po prvi put predvodi napad Lovaca, uspeo je da poveže redove svog tima u drugoj četvrtini – 28:0. Prve poene u novoj sezoni postigao je Miroslav Stankić, trčanjem od 50 jardi, a niz su nastavili Slavo Pijunović, posle pasa Begovića za tri jarda, i Dušan Pokrajac trčanjem za 65 jardi. Gosti nisu uspeli da se oporave od šoka i već u sledećem napadu Darko Todorović je presekao loptu i vratio za tačdaun, obezbedivši tako lepu prednost svom timu na poluvremenu – 28:0.

Gosti, koji su tokom cele utakmice igrali stihijski, na mahove dobro, nisu dozvolili nove poene Lovcima u trećoj četvrtini, ali nisu uspeli ni da poentiraju.

Sa druge strane, braća Andrej i Boris Sekulović zadovoljni rezultatom ukazali su šansu svim igračima, a u poslednjoj deonici uspeli su da se još dva puta domognu protivničke end zone. Najpre je Nikola Skuban vratio intersepciju 30 jardi, da bi utakmicu zatvorio isti igrač koji ju je i otvorio, Miroslav Stankić, još jednim fantastičnim prodorom za 51 jard.

Po izuzetno lepom vremenu ovu utakmicu, koja je imala i humanitarni karakter, pratilo je oko 300 ljubitelja američkog fudbala, a u saranji sa Crvenim krstom sakupljeno je više od 8.000 dinara za decu obolelu od retkih bolesti.

– Čestitam ekipi Vrbasa na pobedi. Iako smo se pribojavali pas igre zbog izmena koje je pretrpeo naš sekundari ove sezone, pokazalo se da im pas nije bio ni potreban s obzirom da su akcije lako završavali trčanjem i faktički iz svega nekoliko pokušaja uspeli da nađu put do end zone. Posebno nas je mučilo široko trčanje, jer smo dobro zatvarali rupe u liniji, ali za ovo nismo imali rešenja. Sa druge strane, igrom u napadu mogu biti zadovoljan samo na momente, gde smo uspeli da kompletiramo dobar broj pasova, ali nedovoljno da bi se ugrozila end zona Vrbasa. Sledi nam vikend pauze i priprema za neredni meč u kome ćemo, nadam se, pokazati da smo ispravili greške – rekao je Milan Ilkić, glavni trener Grofova.