PLS JUG: Indijanci ukrotili Pastuve

838

Inđija Indians – Pastuvi Požarevac 39:0 (13:0, 13:0, 13:0, 0:0)

Stadion: OŠ “Jovan Popović”. Gledalaca: oko 150.

Kretanje rezultata:
6:0 Timoti Robinson pas 28 jardi za Pola Luisa, neuspešan PAT
13:0 Teodor Katić trčanje za 10 jardi, Vladimir Dimitrijević uspešan PAT
20:0 Robinson pas 14 jardi za Luisa, Darko Klasan uspešan PAT
26:0 Petar Đurić trčanje za 4 jarda, Dimitrijević neuspešan PAT
32:0 Katić trčanje za 9 jardi, Darko Klasan neuspešan PAT
39:0 Adrian Meklaud trčanje za 2 jarda, Dimitrijević uspešan PAT

Silno pojačani trojicom Amerikanaca, Indiansi su uspešno započeli treći uzastopni pohod na plasman u Sportklub Superligu, ubedljivom pobedom nad požarevačkim Pastuvima (39:0), koji su u novu sezonu ušli sa ambicijama da posle dve neuspešne sezone konačno zabeleže pobedu.

Znali su Požarevljani da će šansu za prekid neprijatne serije morati da potraže u nekom drugom susretu, jer su uoči početka sezone upravo Indianse proglasili glavnim favoritom za ulazak u viši rang.

U prve dve četvrtine Indiansi su na identičan način, uz siguran napad i jaku odbranu, postigli po dva tačdauna. Prve poene u novoj sezoni postigao je Pol Luis nakon pasa kvoterbeka Timotija Robinsona od 28 jardi, a već u sledećem napadu, mladi Teodor Katić trčanjem od 10 jardi postiže drugi tačdaun – 13:0. Identične akcije mogle su se videti i u drugom periodu igre. Luis je još jednom uhvatio pas od 14 jardi kvoterbeka Robinsona, a četvrti tačdaun za tim iz Inđije postiže Petar Đurić trčanjem za četiri jardi – 26:0.

Po povratku sa odmora Indiansi su postigli dva tačdauna trčanjem, a realizatori su bili Teodor Katić (devet jardi) i Adrijan Meklaud (dva jarda) – 39:0.

Kako su domaći u poslednju četvrtinu ušli sa velikom prednošću, trener Duško Vesin je u vatru bacio mlađe igrače, a posle neuspešnih napada oba tima, poena nije bilo.