PLS – SEVER: Vitezovi u finišu iščupali pobedu

931

Klek Knights – Vršac Lavovi 34:28 (8:12, 12:8, 8:8, 6:0)

Stadion: Mala Amerika. Gledalaca: oko 250.

8:0 Luka Škorić pas 12 jardi ka Igoru Vukoju, Luka Škorić pretvaranje za 2 poena.
8:6 Dobrosav Manić pas 15 jardi ka Ivanu Trniniću , neuspešno za 2 poena.
8:12 Dobrosav Manić pas ka Milanu Gršiću 33 jarde, neuspešno za 2 poena.
14:12 Luka Škorić pas 25 jardi za Igora Vukoju, neuspešno za 2 poena.
20:12 Luka Škorić pas 70 jardi za Darka Pavlovića, neupešno za 2 poena.
20:20 Dobrosav Manić pas ka Milanu Eremiću 1 jard, Milan Gršić pretvaranje za 2 poena.
28:20 Luka Škorić pas ka Radetu Škoriću 24 jarde, Igor Vukoje pretvaranje za 2 poena.
28:28 Dobrosav Manić pas ka Milanu Eremiću 25 jardi, Milan Gršić pretvaranje za 2 poena.
34:28 Luka Škorić pas 80 jardi ka Igoru Vukoju, neuspešno za 2 poena.

U prvoj ovosezonskoj utakmici pred svojim navijačima Vitezovi su uspeli da zabeleže i prvu pobedu, ali konačan rezultat govori da je sama utakmica bila vrlo zanimljiva i uzbudljiva do samog kraja. Tako je i bilo, jer su oba tima tokom celog susreta vodili rovoska borbu za svaki jard terena.

Na početku utakmice odbrane kao da nisu postojale pa su se poeni ređali kao na traci. Poveli su Vitezovi preko Igora Vukoja koji je uhvatio loptu za 12 jardi koju mu je poslao kvoterbek Luka Škorić. Uzvratili su Lavovi već u sledećem drajvu, posle hvatanja Ivana Trninića od 12 jarda. Nedugo zatim,gosti su materijalizovali i akciju posle presečene lopte i poveli 12:8 posle hvatanja Milana Gršića dugog 33 jarda.

Imali su Vitezovi odgovor, pa je vrlo brzo usledio preokret. Prvo je početkom druge četvrtine Vukoje postigao još jedan tačdaun od 25 jardi, da bi i Darko Pavlović uhvatio loptu za celih 70 jardi cime su Vitezovi poveli 20:12. Nerešen rezultat od 20:20 na poluvremenu su postavili Milan Eremić hvatanjem od 1 jarde na četvrtom daunu. Dogodilo se to 23 sekunde pre kraja poluvremena, dok je Gršić uhvatio pas pri pretvaranju za 2 poena.

U drugom poluvremenu odbrane su se malo stabilizovale, pa su poene u trećoj četvrtini postigli samo Vitezovi preko Radeta Škorića. On je uhvatio pas od 25 jardi za tačdaun, a posle toga Vukoje pri pretvaranju za 2 takođe uhvatio pas.

U poslednju četvrtinu se dakle ušlo sa rezultatom 28:20 za Vitezove. Tada je počeo pravi zaplet, Vitezovi su postigli čak dva tačdauna u ovom periodu, pri istom rezultatu, ali su oba bila poništena zbog ne pravilnih formacija. To su Lavovi kaznili i na 2 minuta pre kraja izjednačili rezultat. Eremić je uhvatio pas za tačdaun od 28 jardi, a Gršić je uhvatio ponovo konverziju za 2 poena.

Vrlo brzo Vitezovi vraćaju prednost u svoj posed, tako je što je Vukoje uhvatio loptu za 80 jardi. On je pas kompletirao na svojih 25 jardi, a potom u svom stilu promešao kompletnu odbranu Lavova i stigao do end zone protivnika. Kako Vitezovi nisu bili uspešni pri konverziji za 2 poena Lavovi su dobili poslednju šansu. Obzirom da su bili u zaostatku 6 poena, mogli su da izjednače ili da potpuno preokrenu meč. Drajv su krenuli sa svojih 20 jardi i dobro su napredovali, došli na deo terena koji pripada Vitezovima, ali na dvadesetak sekundi do kraja usledio je sek ekipe Vitezova i to je bio kraj nadanja gostiju.

Trener Vitezova Željko Đajić je posle meča istakao:

– Sve čestitke mojim momcima na pobedi, ali i ekipi Lavova na sjajnoj utakmici i borbi koju su pokazali. Zadovoljan sam pobedom, ali nisam igrom. Dešavale su nam se ponovo neke greške koje nismo smeli sebi da dozvolimo, ali radi se pre svega o neiskustvu koji su moji igrači ispoljili na ovom meču. To su te takozvane dečije bolesti koje još moramo da prebolimo da bi smo postali prava ekipa. Vreme radi za nas i ovo je tek početak sezone tako da se nadam da ćemo biti sve bolji kako vreme bude odmicalo. Svojim igračima ne mogu da zamerim na manjku borbenosti, jer su se trudili. Znamo gde smo grešili i nadam se da ćemo izvući pouke za sledeći meč.