PLS JUG 2013: Treća sreća Indiansa

547

Malo im je nedostajalo da već ove godine budu članovi elitne Superlige Srbije, jer su za dlaku bili iza Niš Imperatora, sa kojima su vodili direktni obračun, ali pred 2013. godinu Inđija Indiansi gaje iste, najviše ambicije u Prvoj ligi Srbije i žele da se u trećem pokušaju domognu najvišeg ranga takmičenja.

Baš kao i prošle godine, iako po geografskog položaja više pripadaju Severu, Indjijci će se takmičiti u južnoj grupi Prve lige Srbije, gde će imati velikog rivala u Čačak Angel Warriorsima, ekipi sa kojima gaje rivalstvo još iz perioda kada su oba tima igrala bez opreme. Sada je potpuno drugačija situacija, ekipe su se podigle na znatno viši nivo, a Indiansi već treću sezonu zaredom u svoje redove dovode importe.

Uoči nove sezone, ekipu nam je predstavio Duško Vesin, glavni trener Indiansa, koji je odgovorio na pitanja za zvanični sajt Srpske asocijacije američkog fudbala.

Kako ste zadovoljni do sada odrađenim pripremama za narednu sezonu?

– Sa pripremama smo počeli još 1. decembra, kada su na programu bili teretana i kondicione pripreme. Na teren smo izašli sredinom februara i počeli sa individualnim treninzima i sa uigravanjem akcija za napad i odbranu. Sad kad se pripremni period završava, mogu reći da smo uspeli da uradimo sve ono što smo i planirali, i da sam veoma zadovoljan – rekao je Vesin.

Na pitanje o promenama u igračkom kadru, te proceni da li je ekipa jača ili slabija u odnosu na prošlu sezonu, dobili smo sledeći odgovor:

– Ove sezone su se desile i izmene u igračkom kadru, nekoliko igrača nas je napustilo. Nemanja Đorđević je prešao u Vukove, Anđelko Markuš i Zoran Radivojević u Legionare. Pridružilo nam se nekoliko novih igrača iz juniorskog tima na koje od ove sezone ozbiljno računamo, a to su Uroš Ćuić, Stefan Borković, Uroš Vučurović, Teodor Katić, Filip Turčinović, Nemanja Novoselac, Igor Kesić… Pored juniora, tu su i tri povratnika u klub: Mihalj Koroknai, Marko Prtina i Miloš Prtina. Imamo veliki broj igrača sa više od pet godina iskustva, dugo igraju u klubu, imamo odlične importe i smatram da je klub u najboljoj formi u poslednjih nekoliko godina. Zato sam optimista i očekujem najbolju sezonu do sada – ističe Vesin.

Upravo nas je najviše zanimalo kako su u Inđiji zadovoljni kvalitetom importa koje su ove godine angažovali.

– Kao i prošle, i ove sezone smo jači za tri importa. Pol Luis je igrao za nas i prošle godine, bio je stub naše odbrane, ali i veoma zapažen u napadu i specijalnim timovima. Jednom rečju, odličan igrač, čije prošlogodišnje partije su nas navele da ga ponovo angažujemo. Adrijan Makleod je verovatno naše najveće pojačanje ove sezone. Radi se o iskusnom lajnbekeru, koji je u ovom kratkom periodu od tri nedelje koliko je deo tima, uspeo da podigne igru naše odbrane na viši nivo. Timoti Robinson je naš novi kvoterbek, a prošle godine je igrao za Mladenovac. Veoma je iskusan igrač, koji je dao veliki doprinos u kreiranju našeg plejbuka – objašnjava Vesin, a zatim dodaje: – Na poslednjoj utakmici protiv Vojvoda pokazali su se kao odlični igrači, što nam uliva dodatno poverenje u uspešnu sezonu.

Trijumf Inđijaca nad Vojvodama, iako se radilo o prijateljskom meču, izazvao je veliku pažnju u svetu američkog fudbala. Ne dešava se često da ekipe iz nižeg ranga takmičenja savladaju predstavnike elite, a pobeda Novosađana na otvaranju sezone protiv Zmajeva, govori da nije u pitanju loša forma Vojvoda, već očiti kvalitet Inđijaca. Nesumljivo je izmenjeni stručni štab uspeo da odradi veliki posao uoči naredne sezone.

– Na stručnom polju su se desilie najveće izmene. Rešili smo da kadar potražimo u sopstvenim redovima, tako da ove godine pored mene kao glavnog trenera imamo i nekoliko igrača trenera, onih najiskusnijih, među kojima su Radomir Nikolić, Darko i Ivan Prskalo, kao i Milan Zoraja.

Kada govori o ciljevima u predstojećoj sezoni, Vesin ističe krako i jasno:

– Imamo samo jedan cilj, ulazak u Superligu.

Ko su favoriti za ulazak u Superligu?

– Nezahvalno je govoriti sada na tu temu. Želim da smatram da smo mi jedan od favorite, ali to moramo i da pokažemo na terenu. Borbu za ulazak u Superligu pored nas će voditi još i Čačak, dok će Mladenovac sigurno pokušati da nam pokvari planove. Biće to borba do samog kraja. Što se tiče grupe Sever, mislim da ce tu biti još neizvesiniji ishod, dosta podmlađenih ekipa tako da možemo da očekujemo dosta iznendjenja.

Inđijci prvi meč igraju protiv ekipe iz Požarevca. Na svom terenu u OŠ „Jovan Popović”, u nedelju od 14 časova, pokušaće da na trijumfalan način otvore sezonu. Oprezan je Vesin kada govori o prvom rivalu.

– Pre svega, očekujem fer i korektan meč koji ćemo da odigramo najbolje što možemo. O protivniku, ekipi Požarevca, ne znamo mnogo, tako da smo maksimalno oprezni i fokusarani na utakmicu. Šansu naše ekipe vidim u tome što možemo da poentiramo i iz odbrane i specijalnih timova, što može da napravi bitnu razliku na terenu – zaključio je Vesin.