PLS SEVER 2013: Podmlađeni Lovci vrebaju šansu

926

U novu sezonu u Prvoj ligi Srbije grupa Sever ekipa Hantersa iz Vrbasa ulazi u znatno izmenjenom sastavu, pa je akcenat bačen na afirmaciju mladih igrača, koji bi u narednim sezonama trebalo da budu nosioci igre. Međutim, Lovci, koji su u prošloj sezoni osvojili drugo mesto, neće se libiti ni da „upucaju“ plasman u Superligu, ako im se za to ukaže prilika.

Za razliku od igračkog, u trenerskom kadru nije bilo promena, pa će Andrej Sekulović i dalje biti glavni trener, ali i trener specijalnog tima i ofanzivni koordinator, dok je defanzivni koordinator Boris Sekulović.

Hed kouč Lovaca, Andrej Sekulović, odgovorio je na pitanja postavljena od strane ekipe zvaničnog glasila Srpske asocijacije američkog fudbala.

Kako ste zadovoljni do sada odrađenim pripremama za novu sezonu?

– Pripreme su počele u oktobru i u tom periodu akcenat je bio na treninzima snage (teretana), gde su igrači radili posebne programe. Krajem novembra smo odigrali pripremnu utakmicu u Bekeščabi sa domaćim Reptorsima, koja nam je poslužila kao provera za nove snage u klubu. Nakon toga je došlo do male pauze i u januaru smo počeli sa radom u hali sa akcentom na usavršavanje tehnike igrača i razumevanje same igre. Poslednja dva meseca smo posvetili uigravanju tima i mislim da ulazimo spremni u sezonu.

Da li ste doživeli promene u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu?

– U januaru je došlo do velikih promena. Klub su napustili Slobodan Žugić, Slobodan Ratkov, Marko Nikšić, Igor Koprivica, Marko Dedić i Vukašin Tomčić, koji su prešli u Legiju iz Mitrovice, dok je Filip Šapurić pojačao redove novosadskih Vojvoda. Danijel Kužić se povukao iz aktivnog igranja zbog privatnih obaveza, a Nebojša Perović je „okačio kopačke o klin“, dok će ove sezone Davor Soldo i Aleksandar Zahorjanski biti van stroja zbog povreda.

Klub su pojačali Slavko Pijunović, povratnik iz Novog Sada, te Aleksandar Maluckov, Darko Todorović i Danijel Maksimović, koji su došli iz Grofova. Tu još imamo par povratnika u klub i dosta novih igrača iz juniorskog pogona.

Većina igrača koja je ove godine napustila klub bili su nosiocio ekipe, ali novajlije i povratnici koju su trenutno u ekipi, po mom mišljenju, čine tim jačim i boljim nego prošle godine. Posebno je to slučaj u napadu, koji je pojačan bivšim reprezentativcem Dejanon Nikolićem (OL), koji svojim iskustvom daje napadu dodatnu sigurnost u igri.

Šta je cilj Hantersa u predstojećoj PLS?

Cilj je da pokušamo da ostvarimo što više pobeda i da afirmišemo nove mlade igrače koji će kroz koju godinu biti nosioci tima. Ako nam rezultati budu išli na ruku i da izborimo plasman u Superligu ove godine i da se tamo takmičimo sa najboljima u Srbiji, jer samo ako igraš sa najboljima, možeš napredovati i učiti.

Ko su favoriti za ulazak u Superligu?

– Što se tiče grupe Sever, mislim da su potecijalni favoriti Vitezovi iz Kleka, koji su ispali iz Superlige prošle sezone, jer imaju dosta iskustva igranja utakmica sa jakim ekipama. Mada, sve ekipe su podjednakog kvaliteta i sve imaju šanse za prva dva mesta koja vode u play-off i borbu za ulazak u Superligu. U diviziji Jug imamo ekipu Čačka koje je doživela par promena u samom igračkom kadru, zatim Inđiju i Mladenovac pojačane importima koji su im nosioci igre. Mislim da će se te tri ekipe boriti za play-off. Ne bih da komentarišem ostale ekipe, jer stvarno nisam upoznat sa njihov radom u pripremnom delu za ovu sezonu.

U premijernom susretu dočekujete Grofove, kakva su očekivanja od tog meča?

– Prošle godine smo se dva puta sastajali sa njima i ostvarili dva ubedljiva trijumfa. Ne verujem da će biti baš tako ovog puta, prvenstveno jer je prvo kolo, a samim tim nismo imali gde da analiziramo protivnika i da vidimo odakle nam vreba najveća opastnost. U utakmicu ulazimo maksimalno spremni i odlučni da na domaćem terenu prikažemo sve što znamo, zabavimo publiku koja će, nadam se, doći u što većem broju da nas podrži u otvaranju sezone, koja će biti uspešnija od prethodne.

Utakmica između Hunters-a i Grofova iz Novog Kneževca odigraće se u nedelju, 14. aprila, sa početkom u 15 sati na Gradskom stadionu u Vrbasu i biće humanitarnog karaktera, kako bi se pomoglo onima kojima je to najneophodnije.

FOTO: Gabriel Janos