PLS JUG 2013: Pastuvi sa Vukodlacima u galopu

1402

Posle dve godine bez trijumfa, požarevački Pastuvi ulaze u novu sezonu sa ciljem da konačno osete ukus pobede, ali i da afirmišu mlade igrače iz sopstvenog pogona. U tome bi trebalo da im pomognu dvojica bivših igrača, koji će se posle pauze vratiti u pogon, kao i 11 igrača iz novoformiranih Valjevo Vukodlaka.

O ambicijama Požarevljana u predstojećoj sezoni pričali smo sa glavnim trener i defanzivnim koordinatorom, Nebojšom Kartalijom, kome će u radu pomagati ofanzivni koordinator Dragoljub Gunić i kondicioni trener Miloš Ilić.

Da li ste zadovoljni odrađenim pripremama za novu sezonu?

– Pripreme su odrađene prema planu. Od početka decembra do kraja februara radili smo na treningu snage i kondicionom delu, u teretani i balonu, a zatim smo prešli na teren i rad na tehnici, taktici i uigravanju akcija napada i odbrane.

Kakve promene je klub doživeo u igračkom kadru?

– Darko Janojlić je prešao u Čačak Angel Warriors-e, a nekoliko starijih igrača je prestalo da igra. Sa druge strane, za nas će nastupati 11 igrača iz ekipe Valjevo Werewolves, nekadašnji kapiten odbrane Nikola Kontić će ponovo zaigrati, a očekujemo da se i bivši kvoterbek Dragoljub Gunić potupuno oporavi.

Koji je cilj kluba u ovoj sezoni?

– Pošto smo ekipa uglavnom sastavljena od mlađih igrača, očekujemo pre svega da budemo stabilniji kroz sezonu sa ovim pojačanjima i da igramo bolje nego prošle godine. Nemamo neki rezultatski pritisak, ali u planu je da se ostvari pobeda posle dve sezone bez dobijene utakmice. I ove sezone pružićemo šansu našim mladim igračima da igraju i napreduju, kako bismo opet imali igrače sposobne za reprezentaciju, kao što je to bio slučaj prošle sezone, kada smo dali četvoricu igrača za juniorsku selekciju.

Ko su favoriti za plasman u Superligu?

– U grupi Jug najviše šansi dajem Inđiji, jer su i prošle sezone bili blizu tome, a nastavili su dobro da rade i napreduju, kao i Čačak koji će sigurno probati da se vrati u Superligu, mada su ostali bez najboljeg igrača Josovića. U grupi Sever Klek je favorit, a tu su i Vrbas i Novi Kneževac, mada se njima povredio kvoterbek Kanižaj pa dosta zavisi kako će to prevazići.

U prvom kolu Požarevljani gostuju upravo ekipi koju su označili za najvećeg favorita, Inđija Indians-ima, u nedelju, od 14 sati, na terenu kod OŠ „Jovan Popović“.

– Od prvog meča u sezoni očekujem da moji igrači rade ono što smo radili na treningu i da igramo skoncentrisano kroz čitav meč, jer smo sa tim imali problema ranijih sezona zbog neiskustva. Inđija će biti težak protinik, stabilan su klub sa dobrim domaćim igračima i tri importa, ali sigurno ćemo pružiti dobar otpor.