Komisija odlučila: Youth oprema u 19 klubova

1134

Prvi od dva kontigenta sledovanja youth opreme, koja je stigla kao donacija svetske kuće američkog fudbala (IFAF), već je pristigla u pojedine klubove. Srpska asocijacija američkog fudbala je po pristizanju vredne donacije (300 kompleta) oformila komisiju, čiji je glavni zadatak bio da ustanovi kriterijume za podelu klubovima. Komisiju su činili Nemanja Čalija (Wild Boars), Goran Nišavić (Vukovi), Mirjana Kolibar (Legionaries), Srđan Ćosić (Royal Crowns), Vuk Dinčić (predsednik SAAF) i Zorica Hofman (generalni sekretar SAAF).

Kako bi oprema otšla u prave ruke, ustanovljeni su sledeći kriterijumi:

–          Da su izmirene obaveze prema Srpskoj asocijaciji američkog fudbala.

–          Da je prijavljenja ekipa za fleg takmičenje u 2013. godini.

–          Broj selekcija sa kojima se klub takmičio u prethodne 2 godine.

–          Broj igrača koji su učestvovali u takmičenjima u prethodne 2 godine.

–          Stabilnost učešća u takmičenjima.

–          Kontinuitet u radu u fleg selekcijama.

Uzimajući sve aspekte u obzir, odlučeno je da minimalan broj kompleta bude 10, za novoosnovane klubove, a maksimalan 20. Svi timovi koji su prijavili fleg takmičenje u 2013. godini, a pritom izmirili obaveze prema SAAF, dobijaju opremu. Ukupno 19 klubova su dobili ili će dobiiti opremu: Bor Golden Bears, Čačak Angel Warriors, Zemun Gorštaci, Inđija Indians, Jagodina Celts, PBB Kragujevac Wild Boars, Klek Knights, Kraljevo Royal Crowns,  Lazarevac, Mladenovac Forestlanders, Obrenovac, Pančevo Panthers, Pirot Vitezovi, KAF Požarevac, Sirmium Legionaries, Soko, Valjevo, Vrbas i SBB Vukovi Beograd.

– Do sada je podeljen samo deo opreme, iz praktičnih razloga, pošto magacin u kome se oprema skladišti nije naš i ne možemo da ga otvorimo kad poželimo. Klubovi koji su bliži Beogradu, a koji su ispunili uslove, su pozvani da preuzmu opremu, dok su se Kraljevčani organizovali da preuzmu za njih i Kragujevčane. Novoformirani klubovi će opremu dobiti tek posle odigranog prvog kola fleg lige, kada se uverimo kako funkcionišu, dok će ostatak klubova uskoro dobiti sledovanje u opremi – objasnila je Zorica Hofman, generalni sekretar SAAF.

Divlji veprovi iz Kragujevca su na svom sajtu već najavili održavanje prve revijalne utakmice najmlađih timova pod opremom za 4. maj ove godine. Tom prilikom je Nemanja Čalija, predsednik kluba, istakao:

– Smatram da je ovo nešto najbolje što je Asocijacija do sada uradila za američki fudbal. Obezbediti 300 kompleta za najmlađe je veliko bogatstvo za ovaj sport. Nadam se da će klubovi iskoristiti ovo i što više omasoviti svoje mlađe selekcije, kako bi se američki fudbal razvijao u pravom smeru.