Na nebu flega poleće “Soko”

649

Nakon višegodišnjeg planiranja, dana 27. januara 2012 osnovan je klub “Soko”. Klubsasedištem u Beogradu ima za cilj približavanje igre fleg fudbala deci osnovnoškolskog uzrasta i njegovo omasovljavanje. Na ovaj način klub želi da učini korak napred ka formiranju mladih igrača kojima će ovaj vid američkog fudbala biti prvi sport.

Kako bi ovaj projekat bio uspešan, pored trenera iz američkog fudbala radiće i profesori fizičkog vaspitanja sa “fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja”. Treninzi će u velikoj meri biti zasnovani na poboljšanju motoričkih sposobnosti kod dece što je sve češci problem kod omladine. Za ovaj deo treninga biće zaduženi profesori fizičkog vaspitanja dok će treneri fleg fudbala preuzeti deo obučavanja fleg fudbala.

Klub sa radom počinje 1 decembra. Kako bi klub imao veliki broj polaznika, treneri će obići osnovne škole i predstaviti fleg fudbal i američki fudbal djacima. U dogovorima sa direktorima škola prezentacije će se održati sledeće nedelje gde će priliku da se upozna sa fleg fudbalom imati čak 45 odeljenja odnosno blizu 1.500 djaka.

Priliku da otvori klub presecanjem crvene trake imaće Rajan Roulands, predstavnik američke ambasade u Srbiji.

Treninzi u zimskom periodu će se održavati u “Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije” u njihovomsportskomcentru u Košutnjaku i to subotom u 13:00, nedeljom u 10:30 i sredom u 21:30.