JLS: Ratnici silni u polufinalu, Legija bez daha

1166

Čačak Angel Warriors – Sirmium Legionaries 36:6 (6:0, 16:6, 8:0, 6:0)

Stadion: BIP. Gledalaca: oko 250. Kretanje rezultata: 6:0 Uroš Kolaković vraćanje kikofa 100 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena.  14:0 Mihailo Josović trčanje 65 jardi, Miloš Glavonjić pas ka Aleksandru Dašiću za 2 poena. 22:0 Mihailo Josović vraćanje panta 75 jardi, Dušan Ilić pretvaranje za 2 poena. 22:6 Goran Zec vraćanje intersepcije 80 jardi, neuspešan PAT. 30:6 Mihailo Josović trčanje 22 jarde, Bojan Čumurović pretvaranje za 2 poena. 36:6 Uroš Kolaković trčanje 11 jardi, neuspešno pretvaranje za dva poena.

Ubedljivom pobedom u polufinalu plej ofa Juniorske lige Srbije nad Sirmium Legionarima, Anđeoski ratnici iz Čačka su kao neporaženi ove sezone došli do prilike da se bore za titulu najboljeg tima u juniorskoj konkurenciji.

Već na samom startu meča, vraćanjem kikofa Uroša Kolakovića preko celog terena, Čačani su stavili do znanja Legionarima da se ne šale. Tim rezultatom je završena prva deonica, ali je već tada najavljeno ono što je goste koštalo ozbiljnije prilike da zaprete Ratnicima u ovom meču, a to je bio preveliki broj grešaka. Naime, u tom periodu, pored jeftino primljenog prvog tačdauna putem specijalnog tima, dozvolili su Čačanima da im preseku pas (Kolaković), a zatim napravili i jedan fambl.

Drugi period je odlično otvorio Mihailo Josović, trčanjem dugim 65 jardi, koje je uz poentiranje za dva poena Aleksandra Dašića odvelo Čačane na plus 14. Posle još jednog neuspelog napada Legije, ponovo je do izražaja došla odlična igra specijalnog tima domaćih. Ponovo je u glavnoj ulozi bio Josović, ovog puta je vratio pant 75 jardi, pa se nazirala prava katastrofa zelenih – 22:0.

Dok napad Legionara nikako nije uspevao da nađe način da probije čvrstu odbranu Čačana, tim iz grada na Moravi nije posustajao. Kada se činilo da sledi još jedno poentiranje domaćih, zablistao je Goran Zec, koji je presekao pas Čačana kada su oni bili nadomak end zone Legionara. Vraćanje intersepcije od 80 jardi za tačdaun bio je i jedini bljesak gostiju u ovom meču, kojim su ostavili šansu da posle velikog odmora dođu do igre i pokušaju da učine meč rezultatski neizvesnim.

Međutim, to se nije desilo. Trećim tačdaunom na meču, trčanjem dugim 22 jarde, Mihailo Josović je ponovo povećao prednost svog tima, koje je uz novo poentiranje za dva poena (realizator Bojan Ćumurović) doveo svoj tim do tada već nedostižne prednosti (30:6).

Već tada je ishod meča bio poznat, a Uroš Kolaković je trčanjem za tačdaun u poslednjoj deonici, samo stavio tačku na ovaj meč i overio plasman Angel Warriorsa u finale Juniorske lige Srbije, u kome će se, baš kao i prošle godine, sresti sa Pančevo Panhtersima, od kojih su prošle godine poraženi posle velike drame.