UOČI MEČA: Srbe atletska ekipa, Holanđani spoj mladosti i iskustva

631

Kao uvod u današnji meč, upoznaćemo vas sa kraćim predstavljanjem Holandije i Srbije, koji će od 13 časova u Sent Galenu početi utakmicu polufinala Evropskog prvenstva C grupe.

Holandija:

Devedesetih godina Holandija je bila moćna mašina u evropskom fudbalu. Naročito su klubovi bili repsektabilni u svim internacionalnim takmičenjima. Nažalost, kako je vreme odmicalo, Holandija je izgubila korak sa vodećim nacijama. Međutim, u poslednjih nekoliko godina američki fudbal u Holandiji ponovo staje na svoje noge. Njihov tim bi trebalo da je kombinacija veterana i mladih igrača. Uspeh na takmičenju u C grupi trebao bi da bude korak napred za Holandiju.

Srbija:

Američki fudbal je prilično mlad sport u Srbiji. Međutim, u ovoj zemlji se vrlo brzo razvio u poslednjih nekoliko godina. Naravno, veliki entuzijazam koji Srbi gaje prema sportu u svojoj zemlji pomogao im je u njihovom razvoju, ali prvo i pre svega ozbiljan rad klubova i Asocijacije doveo je do napretka. Timovi iz Srbije u principu imaju odlične atletske predispozicije. Ako uspeju da transformišu ovu prednost u jarde na ovom prvenstvu će krenuti u lov na titulu.

Konačan zaključak je da se čini da je Srbija favorit u ovom meču, ali da Holanđane nikako ne bi trebalo potceniti.

Meč počinje za 15-tak minuta, pratite nas na našoj zvaničnoj facebook strani , gde ćemo pokušati da pratimo uživo kretanje rezultata i dešavanja sa terena u Sent Galenu.