JUNAK POLUFINALA: Raningbek Mihailo Josović

1154

Junak utakmice, Mihailo Josović, bio je presrećan posle utakmice u kojoj je, malo je reći briljirao. Postigao je sva tri tačdauna u pobedi Srbije protiv Holandije, u polufinalu Prvenstva Evrope C grupe, od kojih je poslednji, kada je pretrčao 75 jardi, bio fantastičan.

Momak koji igra u redovima čačanskih Anđeoskih ratnika, rođen je 1993. godine i jedan je od najmlađih u reprezentaciji Srbije, a sa svega 19 godina je svakako najmlađi među trkačima. Tokom priprema i treninga zajedno sa prekaljenim Aleksandrom Ristićem i Zoranom Lončarevićem je napravio veliki napredak i potpuno spremno, fizički i psihički, dočekao meč odluke.

– Postizanje poena na debi utakmici za nacionalni tim je neverovatna stvar za mladog igrača kao što sam ja. Ponesen poverenjem trenera, ali i hvalospevima saigrača uoči meča, moj posao na današnjoj utakmici je bio značajno olakšan. Hvala im što su mi ulili samopouzdanje, stvarno sam uživao na terenu danas. Malo ko je ovo od mene očekivao, ali mislim da sam dokazao da mi je mesto u reprezentaciji – rekao je Josović.

Momak pred kojim je budućnost i koji će verovatno i u narednoj deceniji, uz sada prisutne Marka Bakovića (1991. godište) i Mihaila Novakovića (1989. godište) nositi trkački deo igre našeg nacionalnog tima, u nedelju će igrati meč od istorijskog značaja za srpski nacionalni tim, ali i za celokupnu Srpsku asocijaciju američkog fudbala.

Eventualni trijumf nad domaćinom, reprezentacijom Švajcarske, koja je u uzbudljivom polufinalu savladala Rusiju, doneo bi nam plasma u B kvalitativnu grupu evropskih selekcija, al i kontinuitet igara nacionalnog tima, obzirom da bismo već sledeće godine ponovo izašli na megdan nominalno jači ekipama.

– Svesni smo značaja finala, kao i značaja koji meč sa Švajcarcima nosi. Na krilima današnje povrede, sa ogromnim apetitima očekujemo taj duel i potpuno smo spremni da pružimo maksimum. Pobedu ne možemo da obećamo, ali sigurno možemo jedno, a to je da će složni Srbi preorati teren u Hohenemsu, ne bi li osvojili titulu i plasirali se u B grupu – zaključio je Josović.

Meč sa Švajcarcima zakazan je za nedelju od 17 časova, u austrijskom gradiću Hohenemsu, mestu na kojem je naša reprezentacije već pobeđivala, kada je 2006. godine učestvovala na turniru organizovanom upravo u ovom Alpskom gradu.