Reprezentativci stigli, spremni za Holanđane (petak, 13 časova)

646

Posle 18 sati puta do nemačkog gradića Obersdorfa, gde će seniorska reprezentacija Srbije biti smeštena u narednih nekoliko dana, tokom kojih će učestvovati na Evropskom prvenstvu C grupe u Švajcarskoj i Austriji, naš nacionalni tim se smestio i pokušaće da se odmori i regeneriše za sutrašnji polufinalni meč protiv reprezentacije Holandije.

Dug put i umor koji je on prouzrokovao svakako ne ide na ruku našem izabranom timu, ali su svi reprezentativci potpuno skoncenrisani za ono što ih očekuje sutra na stadionu Grundenmos u Sent Galenu u meču sa Holanđanima.

– O reprezentaciji Holandije ne znamo puno, jer nismo imali prilike da gledamo snimak njihove utakmice, ali vlada mišljenje da su slabiji protivnik od Švajcarske i Rusije. Zato se može reći da smo imali sreće u žrebu. Saznali smo da su dosta brzi i jaki, ali verujem da smo bolje pripremljeni i uigrani za ovaj turnir i da će upravo to presuditi, uz naš timski duh – rekao je lajnbeker Predrag Šćekić. – Trudićemo se da predstavimo Srbiju kako dolikuje, a to znači da pored rezultata budemo sve vreme disciplinovani i da igramo jako do poslednjeg sudijskog zvižduka. Nadam se da će nas to odvesti u finale i borbu za prolazak u B grupu evropskih selekcija.

Očekuje se da obrana Srbije bude uzdanica našeg tima na ovom turniru. Pored goropadne defanzivne linije, veliki posao bi trebalo da odrade i defanzivni bekovi. Jedan od njih, dvadesetogodišnji Lazar Bogićević, spreman je za izazov koji čeka naše momke u sutrašnjem meču. Iako među najmlađima, jedan je od igrača koji je već obarao momke u narandžastim dresovima. Bilo je to na kvalifikacionom turniru za Juniorsko prvenstvo Evrope, koje se 2010. godine održao u Kragujevcu.

– Očekujem jako prljavu igru od strane Holanđana, jer sam imao priliku da igram protiv njih u juniorskoj konkurenciji, pa znam na šta su sve spremni. Iako vremenska prognoza nije obećavajuća, lično se nadam lepom vremenu, jer niko ne voli da igra fudbal po kiši. Smatram da smo bliži pobedi, jer smo tehnički i fizički bolji, pa verujem da trijumf ne sme da se dovede u pitanje. Brzina i snaga su na našoj strani, što bi na kraju trebalo i da presudi – zaključio je Bogićević.

Inače, ekspediciju Srbije predvodi Andrej Tasić, momak koji je tokom prvog nastupa reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu 2007. godine predvodio tim sa pozicije kvoterbeka. On je u poslednjem trenutku prihvatio užareni krompir, jer je zbog privatnih obaveza direktor reprezentacije Branko Vučinić morao da odustane od puta. Inače, Vučinić je tokom celog leta bio uz reprezentativce, kako juniorsku, tako i seniorsku reprezentaciju.

U drugom polufinalnom meču, takođe u Sent Galenu, od 17 časova na teren će izaći reprezentacije Švajcarske i Rusije, pa će stručni štab naše selekcije, koji zajedno sa selektorom Šonom Embrijem čini devet članova, imati priliku da odradi kvalitetan skauting.