Uspešno predavanje za trenere američkog fudbala u Inđiji

470

U maloj sali Kulturnog centra Inđija, prošlog vikenda održano je predavanje za trenere američkog fudbala, na kome su predavači bili selektor reprezentacije Srbije i glavni trener SBB Vukova Šon Embri, ali i igrači Vukova, kvoterbek Lens Krizin i raningbek Brendon Mekdauel, kojima se pridružio i trio iskusnih trenera iz redova Pančevo Panthersa: Predrag Durlić-Vujić, Bojan Milić i Bojan Kovačević. Tokom četvoroipočasovnog predavanja, kojem je prisustvovalo ukupno 25 trenera iz Beograda, Kragujevca, Pančeva, Niša, Inđije, Kikinde, Vrbasa i Požarevca, svaki od predavača je u velikoj meri zainteresovao prisutne.

Zato i ne čudi da je ceo događaj trajao sat vremena duže nego što je bilo prvobitno predviđeno, a već sada možemo da najavimo da je ovo samo prvo u nizu predavanja, koje će voditi upravo Embri sa svojim saradnicima. Za očekivati je da na narednim predavanjima poput ovog, o kome su se svi prisutni vrlo pohvalno izrazili, biti još više zainteresovanih trenera, koji će doći i iz ostalih klubova, jer je jedino konstantna edukacija put uspeha u ovom sportu.

Na samom predavanju, najpre je Embri pokušao da približi i podeli deo znanja vezan za ulogu koju u svakom timu ima glavni trener. Čitav niz korisnih informacija i saveta, počev od formiranja tima, radnji koje treba preduzeti pre utakmice, načinu prozivanja akcija i slično, u potpunosti je držao pažnju svih prisutnih. Za svaki od nekoliko delova njegovih predavanja, Embri je prisutnima puštao i adekvatne video snimke, pomoću kojih je i konkretno objašnjavao prisutnima detalje.

Usledilo je predavanje Lensa Krizina, a tema su svakako bili treninzi kvoterbekova, posle čega se za „govornicu“ vratio Embri objašnjavajući deo vezan za vajdrisivere i raningbekove. Usledila je demonstracija srpskih stručnjaka, tokom kojih je Durlić govorio o lajnbekerima, Bojan Kovačević je prisutnima približio problematiku rada sa defanzivnom linijom, dok je Bojan Milić izneo temu specijalnih timova. Između poslednje dvojice, Embri je imao još jednu priliku da iskaže nesumljivo znanje, govoreći o defanzivnim bekovima.