Ivan Pavlović na Evro-američkom izazovu

479

Kako saznajemo, Ivan Pavlović, krilni hvatač čačanskih Anđeoskih ratnika, koji je tokom karijere igrao i za Wild Boarse iz Kragujevca, a bio i standardni juniorski reprezentativac Srbije, posle problema sa dobijanjem radne vize za Nemačku (trebao da nastupa za Braunšvajg Lajonse), dobiće drugu šansu.
Naime, početkom septembra u Poljskoj se održava egzibiciona utakmica između timova Amerike i Evrope pod radnim nazivom „Evro-američki izazov“.

Zanimljivo je da će ovaj meč odigrati na novom Nacionalnom stadionu u Vašravi, koji ima kapacitet od 57.000 gledalaca. Organizator očekuje veliku posećenost, a biće organizovan i prenos utakmice. Cela ideja ovakvog susreta je da se predstave najbolji američki igrači, koji su zainteresovani za potpisivanje ugovora sa nekim od evropskih timova, ali ujedno i šansa za evropske igrače, koje će pratiti američki skauti i eventualno angažovati za igranje u SAD.

Pavlovića je za ovu utakmicu preporučio Sten Bedvel, bivši kvoterbek Divljih veprovai, koji je deo prošle sezone proveo u Poljskoj. Zanimljivo je da je i trener Bedvelovog tima defanzivni koordinator tima koji će činiti evropski igrači. Pavlović će biti naš jedini predstavnik na ovom meču, a sigurno je da bi ovaj meč mogao da mu pomogne u eventualnom pronalaženju zainteresovanog kluba za potpisivanje ugovora.