Proba za seniorsku reprezentaciju 25. avgusta u Kragujevcu

644

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će trajaut za seniorsku reprezentaciju trajati dva dana, selektor Šon Embri je odlučio da se taj posao ipak obavi u jednom danu. Tako će se potencijalni reprezentativci okupiti u Kragujevcu 25. avgusta, posle čega će Amerikanac na čelu srpskog nacionalnog tima objaviti spisak od 55 igrača.

– Proba svih zainteresovanih kandidata za članstvo u srpskom nacionalnom timu američkog fudbala biće održana u subotu 25. avgusta u Kragujevcu, a tačno mesto ćemo objaviti kasnije. Planirano je da se u periodu od 13.30 do 14.30 časova obavi registracija pridošlih igrača, posle čega će se od 15 časova krenuti sa probom. Planirano je da se sve završi do 19 časova – objasnio je Branko Vučinić, Direktor srpske reprezentacije američkog fudbala.

Kao što je ranije bilo poznato, seniorska reprezentacija Srbije će se pripremati u Banji Vrujci u periodu od 29. avgusta do 8. septembra, posle sledi polazak na Evropsko prvenstvo 11. septembra uveče. Prvi meč protiv reprezentacije Holandije Srbi će odigrati 14. septembra.

U drugom polufinalu reprezentacija Švajcarske će igrati protiv pobednika kvalifikacione runde u kojoj će se sastati Rusija i Belorusija. Dva dana kasnije, 16.septembra, ekipa koju će predvoditi selektor Srbije Šon Embri, nadamo se, igraće i finale, a istog dana igraće se i meč za treće mesto. Put Srbije krenulo bi se 17. septembra u popodnevnim časovima.