CEFL BOWL: Vukovi brane i drugu krunu (Sportklub Plus, subota 16:30)

426

Sedmo po redu finale Lige američkog fudbala Centralne Evrope, Sportklub CEFL-a, održaće se ove godine ponovo na terenu s veštačkom travom na Adi Ciganliji. U subotu 21. jula od 16:30 sastaće se dve najbolje ekipe iz regularnog dela sezone: ove sezone neporaženi SBB Vukovi Beograd i Silverhoksi iz Ljubljane.

Od pre nekoliko dana takođe šampioni Srbije dočekuju verovatno najozbiljnijeg protivnika u ovom trenutku. Vukovi su ove godine zabeležili 16 pobeda u svim takmičenjima i sedam u CEFL-u, a najbliže porazu su bili na Adi upravo protiv Silverhoksa, kada su trijumfovali 28-25. Osim toga, Silverhoksi su poslednja ekipa koja ih je savladala u CEFL-u. To je bilo prošle godine u Ljubljani. Silverhoksi su nedavno takođe postali šampioni Slovenije, a ovo im je bez dileme do sada najbolja sezona u ligi.

– Veoma poštujemo ekipu iz Ljubljane. Najbolja su ekipa s kojom smo se do sada sastali, što pokazuju rezultati iz svih 16 utakmica ove sezone. Prošlo je dosta vremena od tada i obe ekipe su danas mnogo bolje. Očekujem vrlo uzbudljivu utakmicu – rekao je Lens Krizin, kvoterbek Vukova.

Finale će takođe biti prilika da najbolji igrači regularnog dela dobiju svoje nagrade. Krizin je predvodivši ligu u dodavanju i trčanju osvojio titulu za najboljeg ofanzivnog igrača, dok titula za najboljeg defanzivca drugu godinu zaredom ide lajnbekeru Silverhoksa Dezmondu Hendriksu.

– Oni mogu da igraju s puno samopouzdanja, jer su navikli na pobede, a njihovi protivnici misle da moraju da urade nešto posebno da bi ih pobedili. Gladni smo pobede, ali znamo da moramo savladati Beograđane da bi prešli na viši nivo i to nam odgovara – rekao je Hendriks.

CEFL Bowl će se nakon dve godine u Ljubljani i Budimpešti ponovo odigrati u Beogradu. Na Adi je do sada odigrano najviše finalnih utakmica, a ovo će biti treće, odnosno četvrto ukupno u Beogradu. Što i ne čudi, jer su SBB Vukovi, pored toga što su osvojili ligu četiri puta i poslednje tri godine zaredom, osim toga svake godine nastupali u finalu. To je naravno velika prednost za Vukove, jer na ovom terenu do sada nikada nisu izgubili, sada već skoro punih šest sezona.

– Pokušavamo da održimo tradiciju. Ada je naš dom, naša neosvojiva tvrđava što nam daje sasvim dovoljno snage i volje da stavimo tačku na savršenu i još jednom uspešnu sezonu”, rekao je lajnbeker Vukova Nemanja Lazarević.

Na poluvremenu utakmice nastupa poznati hip hop duo Demian i Ikac iz VIP-a dok će gledaoce između četvrtina zabavljati plesna grupa DEF Dance. Gledaoci će takođe imati priliku da osvoje vredne nagrade, pošto Admiral Markets trojici srećnih dobitnika dodeljuje study račun od 300 dolara. Voditelj programa na poluvremenu je Nikola Đuričko, a cena ulaznice je 200 dinara.