Veprovi u finalu, Krune bez daha

423

Mozzart Wild Boars – Kraljevo Royal Crowns 56:0 (21:0, 14:0, 7:0, 14:0)

Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca: oko 500. Kretanje rezultata: 7:0 Met Džekson pas 15 jardi do Džeremija Pejtona, Bojan Ružić PAT. 14:0 Džekson pas 12 jardi do Aleksandra Ristića, Ružić PAT. 21:0 Pejton trčanje 8 jardi, Ružić PAT. 28:0 Džekson pas 15 jardi ka Nikoli Tomiću, Ružić PAT. 35:0 Milorad Novaković vraćanje interspecije 51 jard, Ružić PAT. 42:0 Džekson trčanje 11 jardi, Ružić PAT. 49:0 Predrag Šćekić vraćanje intersepcije, Ružić PAT. 56:0 Dušan Petrović tačdaun posle izblokiranog panta, Ružić PAT.

U polufinalnom okršaju kragujevačkih Divljih veprova i kraljevačkih Kruna, Divlji veprovi su trijumfovali rezultatom 56:0. Pred oko 500 gledalaca, Veprovi i Krune su se sastali ponovo sastali ali ovoga puta u mnogo važnijem meču za obe ekipe. Kraljevčani su vrednim radom izborili svoje mesto u plejofu i zadali mnogo muka ekipama širom Srbije. Očekivano je uzbudljivo polufinale Sportklub Superlige ali ubedljivi Kragujevčani su ,,samleli“ ekipu sa Ibra.

Veprovi su krenuli jako, kako u napadu tako i u odbrani. Poeni su se nizali, a Krune jednostavno nisu mogle da pronađu način da zaustave mašineriju koju je predvodio Met Džekson. Iako su Krune uspele da preseku tri pasa Džeksona, to nije bilo dovoljno da se ugrozi pozicija domaćih. Sa druge strane lopte, odbrana Veprova je izgledala veoma sigurno i odigrala je možda i najbolju utakmicu ove sezone. Kraljevčani su tek pred kraj poluvremena uspeli da pređu polovinu terena, a tokom cele utakmice nisu nijednom uspeli da ugroze end zonu Veprova.

Kao šlag na tortu, odbrana Veprova je dodala i dva tačdauna na listu, prvi put preko Milorada Novakovića, a kasnije i preko Predraga Šćekića. Odličan je bio i specijalni tim domaćih koji je pri kraju utakmice nakon izblokiranog panta uspeo da postigne tačdaun zahvaljujući odličnoj reakciji Dušana Petrovića.

Veprovi su još jednom pokazali zavidan nivo igre, a vredan i naporan rad je očigledno doneo rezultate jer se video konstantan napredak u igri od početka sezone. Krune su ovim porazom završile svoju najuspešniju sezonu, dok Veprovi čekaju pobednika drugog polufinalnog meča između Vukova i Plavih zmajeva iz Beograda.

Utakmicom u Beogradu, Veprovi će pokušati da vrate titulu u Kragujevac i time krunišu sezonu 2012.