POLUFINALE PLEJ OFA: Beogradski derbi 2

332

Nema sumnje da su SBB Vukovi apsolutni favoriti u drugom polufinalnom duelu plej ofa Sportklub Superlige Srbije, koji će se odigrati na Adi Ciganliji u nedelju sa početkom 18 časova. Sve je na strani čopora: tradicija, kvalitet, ali i fenomenalna serija bez poraza u dva takmičenja, koja najavljuje mogućnost savršene sezone. Do prvog mesta u regularnom delu takmičenja došli su prilično dominantno, pa su i u mečevima sa drugoplasiranom i trećeplasiranom ekipom na tabeli, Mozzart Wild Boarsima i Kraljevo Royal Crownsima došli prilično ubedljivo. Postavlja se pitanje da li neko ove sezone može da im stane na put.

Ipak, iako “kladioničarske kvote” nisu blakonaklone prema Beograd Blue Dragonsima, to ne znači da će oni izaći na teren sa belom zastavom. Ekipa koja je u glavnom gradu u senci “čopora sa Ade”, svaki međusobni duel vidi kao priliku za novo dokazivanje. Zato su uvek vrlo motivisani i sigurno neće propustiti priliku da iznenade favorita, ukoliko Vukovi uđu nonšalantno u ovaj meč. Draži nokaut faze su u svim sportovima u tome što popravnog nema, pa se neretko dešavaju iznenađenja suprotno svakoj zdravoj logici.

– Ovo je prvi put u istoriji američkog fudbala u Srbiji da se beogradski derbi održava dva puta u jednoj sezoni. Mi se svakako nadamo da ćemo pružiti bolju partiju nego što je to bio slučaj prošli put, ali smo i svesni da uloga favorita pripada komšijama. Svakako da će nam nedostajati povredjeni Marko Baković i Greg Miletić, ali moraćemo da konsolidujemo redove, stisnemo zube i pokušamo da uđemo u izjednačen meč – rekao je Nikola Davidović, ofanzivni linijaš Plavih zmajeva.