PLS Sever: Hantersi i Grofovi bez imperativa

416

Sve nade ekipe iz Vrbasa za plasman u Super Ligu naredne godine nestale odustajanjem Sombor Celtisa od daljeg takmičenja u Prvoj Ligi grupa Seve. Posle jako teške sezone I ispadanja iz divizije Centar prošle godine, skupili su snage ćutali, naporno radili i potajno se nadali povratku u elitu. Na početku takmičenja nisu im davane velike šanse, ali ubedljivom pobedom na samom startu protiv najstarije ekipe u zemlji rezultatom 49:0 i Legionarima i svim ostalim ekipama stavili su do znanja da neće olako prepustiti jedino mesto koje vodi u elitu.

Kao i većinu ekipa kroz sezonu pratili su ih brojni pehovi, povrede, ali za propuštenje šanse i poraze krive sami sebe, jer su mogli sami da odlučuju o svojoj sudbini, a ne da zavise od drugih.

– Porazi u Somboru i Mitrovici su dokazali da jos uvek nismo sazreli kao ekipa, da smo prerano poleteli i nismo iskoristili svoje prednosti. Nažalost kasno smo to shvatili, ali sta je tu je. Ispunili smo jedan od ciljeva zacrtanih pred početak sezone, a to je da ostanemo na okupu I ne obrukamo se u svom gradu, pred publikom koja je bila uz nas sve ove godine i pred svim ljubiteljima američkog fudbala u Srbiji – rekao je kapiten odbrane Igor Koprivica.

U subotu na Gradskom stadionu sa početkom u 17h  Vrbas Huntersi dočekuju Grofove iz Novog Kneževca. Biće to prilika da zahvale publici i svim ljudima koji su ih podržali u ovoj i svim predhodnim sezonama. Trener odbrane Boris Sekulović je takodje zadovoljan svime sto je uradjeno u ovoj godini sa dosta novih igrača, juniora, ali ne može da se ne osvrne.

– Najefikasnija smo ekipa u diviziji, postizali smo prosečno 34,8 poena po utakmici, a protivnike zaustavljali na svega 8,8 i samo mozemo da žalimo za svime. Celu sezonu smo odigrali viteski borili se do kraja na svakoj utakmici tako će biti i u poslednjem kolu protiv Grofova jer samo tako znamo, Igracemo nasu igru od prvog po poslednjeg zvižduka.

I predsednik kluba Simo Koprivica je zadovoljan uradjenim u ovoj godini.

– Pored svih problema koje smo imali sa organizacijom utakmica, prevoza, dobijanjem termina za treninge u hali, terena za utakmice, imam samo reči hvale za ove momke koji se ovim sportom bave iz ljubavi, zapostavljaju svoj privatan život, porodice, posao… Najmanje što za njih mozemo da uradimo je da se I dalje trudimo da im obezbedimo da rade ono sto vole. Meni je zadovoljstvo sto sam deo svega toga – rekao je Koprivica.

Izjavu uoči ovog meča dao je i DT Grofova Vladiir Pavlov.

– Nema mnogo toga da se kaže pre ove utakmice, jer sam pogled na tabelu i prethodne partije sve govori. Idemo u Vrbas da zajedno sa ekipom Huntersa prikažemo publici dobar fudbal i stavimo tačku na za nas očajnu sezonu. U prethodnim kolima ekipa Vrbasa je prikazala veoma efikasnu igru i pokušaćemo da im pariramo koliko možemo u granicama naših mogućnosti.