Ambasadorka SAD posetila RC kamp!

409

Dolazak NFL igrača, člana Atlanta Falconsa, Majkla Palmera, kao i nekoliko istaknutih trenera u grad na Ibru, tokom nedavno završenog RC kampa/klinike, nije promakao pažnji ambasadorki SAD u Srbiji Meri Vorlik. Ona je došla na svečani završetak ovog kampa, na Atletskom stadionu u Kraljevu, gde je u društvu gradonačelnika ovog grada stigla da se upozna sa članovima Kruna i trenerima iz SAD.

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik izjavila je danas prilikom posete međunarodnom kampu američkog fudbala u Kraljevu da je učešće u kampu timova iz Bosne i Hercegovine i Bugarske dobro za regionalnu saradnju.

-To je sjajan način uspostavljanja veza srpskog i američkog naroda i gradnje mostova poverenja i saradnje sa regionom. Ja sam potpuno sigurna da se kroz sport i kulturu mogu izgraditi odlične veze, optimista sam i verujem da će one između naše dve velike nacije u budućnosti biti izgrađene na svim nivoima – rekla je novinarima Meri Vorlik na atletskom stadionu u Kraljevu.

Šestodnevni kamp organizovao je lokalni klub Kraljevo Royal Crowns (Kraljevske krune). Dodala je da je impresionirana naporima predsednika kluba američkog fudbala u Kraljevu Srđana Ćosića i trenera Džoša Hepnera, koji sa porodicom živi i radi četiri godine u Kraljevu. Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović je ocenio da su se zahvaljujući postojanju kluba Royal Crowns u Kraljevu stvorili brojni mostovi prema američkom narodu, čime se i Srbija otvara za velika prijateljstva i saradnju.

Na kraju druženja na Atletskom stadionu gradonačelnik Kraljeva je pozdravio u hadlu Kruna, a ambasadorka SAD se bliže upoznala sa radom, razultatima i planovima Kraljevskih Kruna.

Podsetimo, klub Kraljevo Royal Crowns je od 29. maja u sportskom centru Okanik u Mataruškoj Banji organizovao međunarodni trening kamp, u okviru kojeg su bila dva trening kampa i dve trenerske klinike sa učešćem sedam američkih trenera, kao i NFL igrača, Majkla Palmera iz kluba Atlanta Falkons, što je prvi dolazak jednog aktuelnog NFL igrača u Srbiju.