PLS: Sigurni Legionari i Forestlendersi

486

Prva liga Srbije – Grupa Sever

Sirmium Legionari – Novi Kneževac Grofovi 47:0 (14:0, 19:0, 7:0, 7:0)

Stadion: 25. Maj. Gledalaca: oko 350. Kretanje rezultata: 8:0 Danijel Đorđić trčanje 3 jarde, Ivan Kovačević ka Stefanu Stojkoviću pretvaranje za 2 poena. 14:0 Kovačević pas 15 jardi ka Nemanji Vargi, neuspešan PAT. 21:0 Zoran Lončarević trčanje 8 jardi, Marko Đukić PAT. 27:0 Lončarević trčanje 40 jardi, neuspešan PAT. 33:0 Kovačević trčanje 2 jarde, neuspešan PAT. 40:0 Nešković pas 35 jardi ka Nemanji Kokaru, Đukić PAT. 47:0 Pavle Nešković trčanje 1 jard, Đukić PAT.

Ova utakmica bi mogla da se opiše jednom izrekom, „Pojutru se dan poznaje“. Već u prvoj četvrtini je Legija krenula u napad, i svojim najjačim oružjem, trčanjem, započela rezultatsku dominaciju. Egzekutor je bio mladi Danijel Đorđić koji je istovremeno postigao prvi tačdaun u karijeri. Usledio je pas Ivana Kovačevića ka Stefanu Stojkoviću kojim su Legiji upisana još dva poena.
Odbrana domaćih je bila na visini zadatka i čvrstom igrom je svom napadu omogućila dobru poziciju za sledeći drajv. I baš u tom, sledećem drajvu, ovoga puta kombinacijom pas-igre i trčanja, Legionari su ekspresno stigli do endzone protivnika, a onda i poentirali. Najiskusniji hvatač domaćih, Nemanja Varga uhvatio je pas Pavla Neškovića pokazujući gostima da se zeleno-beli ne šale.

Druga četvrtina je bila najubedljivija. Dva puta je trčanjem, u svom stilu, poentirao kapiten domaćih, Zoran Lončarević, koji je i ovoga puta imao zapaženu ulogu na terenu. Posle njegovih poena je bilo jasno ko će iz ovog susreta izaći kao pobednika.
U narednom napadu koji je krunisan poenima, zeleno-beli su dugačkim pasom prišli endzoni Grofova, a  zatim se kvoterbek domaćih, Ivan Kovačević, “ušunjao” u istu i upisao novih šest poena za svoj tim.

Drugo poluvreme je obeležio kombinovani sastav Legionara. Mladi kvoterbek domaćih, Pavle Nešković, ponovo je bio na terenu, i ponovo postigao poene. Ovoga puta je pas za tačdaun uhvatio Nemanja Kokar, a Marko Đukić je bio precizan u šutu za ekstra-poen.

U poslednjoj, četvrtoj četvrtini, Grofovi su znatno uspeli da poprave igru, ali nisu imali snage da poentiraju. Opet je u prvom planu bio napad zeleno-belih i Pavle Nešković. Postignut je tačdaun na sličan način kao u drugoj četvrtini. Prvo je kompletiran dugačak pas ka Ivanu Kovačeviću na samo jednu jardu od endzone gostiju, a onda je Pavle Nešković poentirao trčanjem, ostavljajući odbranu Grofova u čudu.

Jedan od najmlađih, ali i najzapaženijih na ovoj utakmici, Pavle Nešković, bio je zapanjen, čini se, efikasnošću svog tima:

– Utakmica je bila dobra i upisana je još jedna pobeda. Velika je šteta što tim iz Novog Kneževca nije bio brojniji, ali i uprkos tome su pružili sjajan otpor i za to im se mora odati priznanje. Što se nas tiče, igrali smo kao i do sada. Trčanje je bilo u prvom planu, ali smo koristili i igru pasom kojom smo uzeli dosta jardi. Ostala nam je još jedna utakmica, koja će odlučiti da li se vraćamo u Superligu ili ne. Ako budemo igrali kako znamo, uspeh je zagarantovan.

Tim iz Sremske Mitrovice je u sledećem kolu slobodan, ali ih u poslednjem očekuje duel u Somboru. Sa druge strane, Grofovi zaslužuju sve čestitke, iako nisu pobedili ni u jednom meču, pre svega jer su do kraja ispoštovali takmičenje i pored velikih kadrovskih problema, za šta su zaslužili veliko poštovanje  čestitke.

Prva liga Srbije – Grupa Jug

Mladenovac Forestlenders – Zemun Gorštaci 41:16 (7:0, 14:10, 0:6, 14:0)

Gradski stadion. Gledalaca: oko 250. Kretanje rezultata: 7:0 Robinson pas 21 jard ka Trajkoviću, Petrović PAT. 13:0 Robinson pas 40 jardi ka Stepanoviću. 13:2 13:2 vraćanje izblokiranog PAT od strane Gorštaka – Dusan Nikolic. 21:2 Robinson trčanje 3 jarde, Petrović pretvaranje za 2 poena. 21:10 Manić pas 40 jardi za Bukumiru, pretvaranje za 2 poena Bukumira. 27:10 Robinson pas 40 jardi ka Stepanoviću. 27:16 Manić pas 20 jardi za Bogdanovica. 35:16 Šejn Stal trčanje, Petrović pretvaranje za 2 poena. 41:16 Petrović vraćanje panta 50 jardi.

 

Uskoro opširnije…