U utorak počinje internacionalni kamp/klinika u Kraljevu!

541

Kao što smo već najavili, a mnogi se već i prijavili, u utorak 29. maja počinje prvi od dva Royal Crowns kampa za igrače i trenere. Američki treneri i NFL igrač Majkl Palmer, su pripremili program sa žestokim trenažnim procesom.

Dan pre početka kampa u Srbiju stiže pet američkih trenera i tajtend Atlanta Falkonsa Majkl Palmer. Kako bi što više upoznali svoje goste sa kulturom, gastronomijom, tradicijom i savremenim životom u Srbiji, Kraljevske Krune su osmislile atipično iznenađenje za goste, koje ćemo vam predstaviti u narednim danima.

Inače, treneri-predavači na RC kampu su vrhunski američki treneri koji su nekoliko puta do sada osvajali državno prvenstvo Džordžije sa svojim highschool timovima. O kakvim se stručnjacima radi govori i podatak da su već godinama najbolji srednjoškolski football programi u Teksasu i Džordžiji, te da najviše vrhunskih NCAA i kasnije NFL igrača u celoj Americi upravo “proizvedu” treneri koji su predavači na RC kampu.

Možda je mnogima usled nedovoljne informisanosti teško objasniti, naravno ne i onim najobrazovanijim i najpotkovanijim trenerima, igračima i zaljubljenicima u ovaj sport u Srbiji, koliko su cenjeni treneri dobrih srednjoškolskih programa u SAD i zašto je to tako. Kao što se zna, u SAD sport je vezan za školski sistem, a najbolji srednjoškolski atletski programi proizvode najbolje sportiste, sa kojim i rade vrsni treneri. Iako u NFL-u možemo videti krajnji produkt, dobro se zna gde je “proizvodnja, a gde komercijala” u procesu stvaranja igrača. To i čini ovaj kamp velikim, a ime Majka Palmera mu daje posebnu težinu i svakako marketinšku dimenziju.

Pa tako o svom pozivu jedan od predavača na kampu, trener Sesil Flou, kaže:

Ne postoji ni jedna druga profesija koja stavlja pojedinca ispred javnosti i svakodnevno je izložena kritikama, kao što to jeste poziv trenera. Ipak, jedna od privilegija glavnog trenera srednje škole Parkvju i jeste privilegija vođenja programa američkog fudbala.  

Sesil Flou je glavni trener u srednjoj školi Parkvju, sa kojom je osvojio četiri puta bio državni prvak. Flou je bio i trener Majkl Palmera, tajtenda Atlanta Falkonsa.

Na kampovima će biti organizovani treninzi u punoj opremi, kao i analize i predavanja nakon treninga. Pored velikog broja domaćih trenera i igrača, na kamp su pozvani i selektori i stručni štabovi seniorske i juniorske reprezentacije Srbije, kao i rukovodstvo SAAF i zvaničnici klubova.

Osim igrača i trenera iz Srbije, priliku da uče od do sada na ovim prostorima neviđenog “trusta mozgova” ovog sporta, neće propustiti ni igrači i treneri iz našeg okruženja. Dolazak su već potvrdili bosanski Sarajevo Spartansi, mađarski Budapest Wolves, Sofia Bears i mnogi drugi… Nema sumnje da će kamp, osim edukativnog dela, biti i mesto upoznavanja i regionalne saradnje.

Zbog interesovanja produžen je i rok za prijave učešća na kampu, i to do samog početka prvog kampa, 29. maja, odnosno do početka drugog kampa 01. juna. Prijave možete izvršiti preko zvaničnog sajta, na kome možete naći i detaljan program kampa.