Indiansi sigurni, drama u Zemunu

481

Inđija Indians – Mladenovac Forestlanders 33:0 (7:0, 19:0, 7:0, 0:0)

Stadion: OŠ “Jovan Popović”. Gledalaca: oko 250. Kretanje rezultata: 7:0 Petar Đurić trčanje, Vladimir Dimitrijević uspešan PAT. 13:0 Ivan Prskalo trčanje, 19:0 Filip Garsija trčanje, Vladimir Dimitrijević uspešan PAT. 26:0 Petar Đurić trčanje, Vladimir Dimitrijević uspešan PAT. 33:0 Petar Đurić trčanje, Vladimir Dimitrijević uspešan PAT.

U 7. kolu Prve lige, grupa Jug, ekipa Indiansa iz Inđije trijumfovala je nad Forestlandersima. Indiansi su drugi put od početka sezone uspeli da savladaju ekipu iz Mladenovca. Za razliku od prvog meča koji je odigran pre dve meseca i koji je bio ispunjen mnogim tenzijama, ova utakmica prošla je mnogo mirnije.

Tokom dvoipočasovnog meča igrači “Indiansa” su pokazali raznovrsnu i sigurnu igru. Podjednako dobro su funkcionisale i odbrana i napad našeg tima. Zahvaljujući dobroj odbrani, ekipa iz Mladenovca nije uspela da nijedan svoj napad realizuje poenima, dok je napad, forsirajući igru trčanjem, zabeležio pet tačdauna.

Takva igra i rezultat su u drugom poluvremenu dali priliku mlađim i neiskusnijim momcima tima iz Inđije da zaigraju. Pre svega, korisne minute sticanja iskustva imao je mladi kvoterbek Milan Jeftić, hvatači Stevan Kukić, Ivan Hemun i Nemanja Knežević, kao i poslednje pridošli defanzivni end Uroš Ćuić.

Jedine mrlje današnjeg meča bila su isključenja trojice igrača zbog nesportskog ponašanja – redom Nemanja Đorđević i Pol Luis iz Indiansa i Ivica Milenković iz Forestlandersa, zbog čega im verovatno preti kazna od jedne utakmice neigranja.

 

Zemun Gorštaci – KAF Požarevac 28:26 (0:6, 6:6, 14:0, 8:14)

Stadion: Milutinac. Gledalaca: oko 200. Kretanje rezultata: 0:6 Banović trčanje 1 jard, 0:12 Banović trčanje 1 jard. 6:12 Manić pas za Bukumiru10 jardi. 12:12 Manić za Bogdanovića pas 30 jardi. 20:12 Manić pas za Bogdanovića 30 jardi, Bukumira pretvaranje za 2. 20:18 Dimitrijević pas za Janojlića 30 jardi. 20:26 Dimitrijević pas za Justinovića 20 jardi, Dimitrijević pretvaranje za 2. 28:26 Manić pas za Bukumiru 1 jard, Rilak pretvaranje za 2.

Derbi začelja grupe Jug u Zemunu doneo je zanimljivu utakmicu i jako neizvesnu završnicu. Ekipe su igrale u talasima, smenjivale se u vodjstvu, a na kraju su ipak Gorštaci bili prisebniji i zabeležili drugu pobedu u sezoni protiv Požarevljana.
Gosti su bolje otvorili meč i u prvom posedu presekli loptu Zemuncima. Dobar startni položaj Požarevac je iskoristio da poentira nakon dve kazne odbrane domaćih raninbek Marko Baković je poentirao. Drugi drajv domaćih je opet završio presečenom loptom, što gosti ovaj put nisu uspeli da iskoriste. Medjutim, u novom posedu, raspoloženi kvoterbek

Dimitrijević je dobrim trčanjima doveo svoj tim u poziciju da poentira, što je Banović još jednom pretvorio u tačdaun. Oba puta pretvaranja za dva su bila neuspešna, što će se kasnije ispostaviti jako bitnim. Budjenje Zemunaca vidjeno je tek pred kraj druge četvrtine, kada je Manić pronašao Bukumiru u end zoni.

Drugo poluvreme donelo je potpuno novu sliku. Odbrana domaćih igrala je odlično, Požarevljani nisu uspevali da osvoje prvi daun. Napad Zemunaca je takodje proradio i Manić je dva puta uposlio Bogdanovića u end zoni za potpuni preokret u trećoj deonici.

Poslednji period doneo je dosta uzbudjenja. Dimitrijević je pasom za Janojlića smanjio na 20-18, ali je pretvaranje za 2 bilo neuspešno. U sledećem drajvu domaćih Požarevljani uspevaju da blokiraju pant i osvajaju loptu duboko u protivničkoj teritoriji. Vrlo brzo Dimitrijević pronalazi Justinovića, a zatim i odličnim trčanjem donesi još 2 poena svom timu.

Pet minuta pred kraj Zemunci su krenuli u drajv na 5 jardi od svoje end zone, ali je Manić dugačkim pasom za Bukumiru osvojio gotovo ceo teren, a zatim istog igrača uposlio za tačdaun. Pretvaranjem za 2 domaći su došli ponovo u vodjstvo. Sledeći napad Požarevljana je vrlo brzo zaustavljen, medjutim domaći nisu uspeli da potroše vreme i lopta je prešla u posed Požarevca na 50 sekundi do kraja. Dimitrijević je kompletirao dug pas na Janojlića, čime su se gosti približili na 20 jardi od end zone domaćih. Pokušali su Požarevljani četiri puta pas u end zonu, ali je požrtvovana odbrana Gorštaka uspela da se odbrani i time donese pobedu svom timu.