Džordan Grin u Djuksima!?

459

Posle solidnog starta, porasle su ambicije novosadskih Vojvoda. Dva pobede u tri meča povratile su samopouzdanje timu koji je dugi niz godina važio za tim koji je jedini uspevao da pomrsi račune Vukovima i Wild Boarsima. Mnogo toga se promenilo otkako je u ekipu došao trener Džon Harper, koji se čak, iako u poznim godinama, obreo kao kvoterbek tima is Srpske Atine.

Međutim, potez koji su povukli poslednjeg dana prelaznog roka govori u prilog tome da će Harper u finišu  sezone najverovatnije moći da radi samo ono zbog čega je došao podno Petrovaradinske tvrđave. Naime, poslednjim službenim biltenom potvrđena je informacija o registraciji Džordana Grina, američkog kvoterbeka, dobro poznatog našoj javnosti. Kako saznajemo, on bi mogao da stigne krajem maja, ali to još nije i definitivno potvrđeno. Nema sumnje da bi njegov dolazak bio veliko pojačanje za Vojvode.

Bio bi to samo nastavak saradnje dvojice Amerikanaca, jer je Harper bio trener Grinu dok je bio u Vukovima, a kvoterbek, koji je umeo da zaigra i na poziciji hvatača (što mu je i primarna pozicija sa koledža). Bio je član šampionskog tima Vukova u periodu 2008-2010. Samo u prvoj sezoni nije uspeo da osvoji trofej, jer je bio vicešampion i u CEFL i u prvenstvu tadašnjeg SAFS. U naredne dve sezone, sa Vukovima je osvajao CEFL i SAAF (u vremenu razdvojenosti dva saveza). Tokom 2011. godine, bio je u Norveškoj, gde je sa ekipom Berger Storm, stigao do polufinala NoAFF. U četiri sezone provedene u Evropi ima odličan skor 48-10.

Pogledajte video sa njegovim partijama iz sezone 2009: