PLS JUG: Rasplet na “Car Konstantinu”

543

Posle prvih četiri kola u grupi Jug Prve lige Srbije, sva je prilika da će se u dva međusobna meča Imperatora i Indiansa odlučiti o plasmanu u Sportklub Superligu naredne sezone. Prvi od dva megdana na programu je u nedelju, na stadionu “Car Konstantin” u Nišu, sa početkom od 15:30 časova.

Snage će odmeriti dve najubedljivije ekipe ove sezone, koje su pored dovođenja po trojice stranaca, pokazale da imaju i sasvim solidnu bazu domaćih igrača. Mukotrpan i pravilno usmeren rad se polako isplaćuje, pa se već sada govorka da je prava šteta što će jedna od ove dve ekipe morati da sačeka da prođe sezona 2013. ne bi li se okušala u eliti.

Prva dva kola su pokazala da im nema premca u diviziji “Jug”. Nišlije su bile nemilosrdne protiv Gorštaka (59:0) i KAF Požarevac (61:8), a zatim i Forestlendersima na njihovom terenu pokazali da teško mogu da ozbiljno napadaju prvo mesto (40:15). Brojke pokazuju da su do sada bili vrlo ubedljivi, ali bi problem mogao da bude što do sada nisu odigrali nijednu neizvesnu utakmicu.

Sa druge strane, Indiansi su u prvom kolu bili prejaki za KAF Požarevac (40:6), dok su već u drugom bili na znatno težem ispitu, obzirom das u u neizvesnom meču savladali u gostima Forestlenderse (40:33). Ipak, trijumf nad Gorštacima minulog vikenda pokazao je da u vrhunskoj formi dolaze u Niš na dvoboj Imperatorima. Nešto slabiji poen količnik ih jedino svrstava na drugo mesto, iza velikog rivala, ali posle nedeljnog dvoboja ostaće samo jedan neporaženi tim Juga.

– Niš je veoma dobra ekipa koja je do sada prikazala igru kojom mogu da postignu mnogo pogodaka. Igru koncipiraju sa mnogo trčanja tako da će biti teško sprečiti u onome što najbolje rade –  izjavio trener i kvoterbek Indiansa Filip Garsija, koji se zatim obratio i svojim izabranicima: – Sve što znamo moramo da ostavimo na terenu, ako želimo trijumf u ovom meču. Igraćemo najbolje što znamo i možemo u ovom trenutku.