PRVA LIGA SRBIJE: Celtisi i Indiansi sigurni, Imperatorima derbi “Juga”

560

Prva liga Srbije – grupa Sever

Sombor Celtis – Novi Kneževac Grofovi 51:20 (12:8, 14:6, 6:0, 19:6)

Stadion: „PIK Sombor“. Gledalaca: oko 300.

Kretanje rezultata: 6:0 Veljko Maksić trčanje 6 jardi. 6:8 Nebojša Kanižaj trčanje 5 jardi, Edvin Čanadi pretvaranje za 2 poena. 12:8 Branko Radošević trčanje 1 jard. 18:8 Boris Papić trčanje 26 jardi. 26:8 Radošević pas 25 jardi na Predraga Mandića, Danijel Velimirović uspešno pretvaranje za 2 poena. 26:14 Nebojša Kanižaj trčanje 6 jardi, uspešan PAT. 32:14 Danijel Velimirović trčanje 7 jardi, 32:20 Kanižaj pas 25 jardi ka Šantoru Bojtošu. 38:20 Papić trčanje 15 jardi. 44:20 Radošević pas 15 jardi ka Mandiću. 51:20 Papić trčanje 15 jardi, Mandić PAT.

Somborski Celtisi upisali su i treću pobedu u okviru Prve lige sever ovaj put protiv solidne ekipe Grofova. Bolji od ostalih u ekipi domaćina bili su raningbekovi Boris Papić (3 TD) i Danijel Velimirović (1 TD), svojim sjajnim trčanjima tokom cele utakmice lako su probijali odbranu Grofova, koja do kraja utakmice nije našla rešenje za njih. Predrag Mandić je svoj doprinos dao sa 2 tačdauna na paseve Branka Radoševića.

Treba istaći da su gosti ušli hrabro u ovu utakmicu i do poluvremena nisu dozvoljavali Celtsima da se rezultatski odlepe, Odličnu partiju pružio je kvoterbek Nebojša Kanižaj sa 2 tačdauna.

Trener domaćih Piter Habli posle utakmice nije krio oduševljenje:

-Želeo bi da čestitam mojim momcima na odličnoj igri i pobedi, pre svega bih da pohvalim ofanzivnu liniju koja je odigrala jako dobro, pravila odlične blokove, kao i fulbekove i raningbekove Borisa i Danijela. Drago mi je i zbog činjenice da u celoj utakmici nismo ni jednom pantovali. Lep je osećaj imati na 3-0 na svom kontu ali, nema mesta euforiji i slavlju već sledećeg vikenda nas čeka svedeća utakmica.

Sa druge strane, trener Grofova Milan Ilkić je rekao:

– Nismo znali šta da očekujemo od ove utakmice sa obzirom na kadrovske prrobleme.Čak je i pre samog polaska za Sombor nekoliko igrača još dodatno otkazalo dolazak na utakmicu.Ali momci su uspeli da pokažu da se neće lako predati, žao mi je što je na kraju meč završem ovolikom razlikom.Ovaj meč može pretstavljati pokazatelj za nas kako treba da igramo u narednom periodu, jer uspeli smo da stvorimo zdravu atmosferu što se odmah i odrazilo na učinak na terenu u odnosu na prve dve utakmice.Na kraju ostaje žal što nismo još više uspeli da iskoristimo prostor koji je ostavljala odbrana Somboraca našoj pas igri,kao i boljim reakcijama na njihova trčanja što je delom i uzrok deficitu na pozicijama LB i DL u ovom meču, ali nećemo žaliti za ovom utakmicom, već ćemo nastaviti da radimo po ovom modelu, i nadam se da ćemo uspeti da se revanširamo Somborcima za poraz u drugom delu sezone na našem terenu.Čestitam Somborcima na pobedi pokazali su zašto su favoriti za ulazak u superligu i zahvalio bih im se na gostoprimstvu i fer i korektnom meču.

Prva liga Srbije – grupa Jug

Inđija Indians – Zemun Gorštaci 61:0 (22:0, 20:0, 13:0, 6:0)

Stadion: OŠ „“. Gledalaca: oko 200.

Kretanje rezultata: 6:0 Petar Đurić trčanje 12 jardi. 13:0 Garsija pas za Hauka 41 jard, Dimitrijević PAT. 15:0 sejfti Indians. 22:0 Garsija pas 2 jarde za Luisa, Dimitrijević PAT. 29:0 Ivan Prskalo trčanje 1 jard, Dimitrijević PAT. 36:0 Pažin vraćanje fambla, Dimitrijević PAT. 42:0 Garsija pas 21 jard ka Zoraji. 49:0 Garsija pas 10 jardi ka Zoraji, Dimitrijević PAT. 55:0 Garsija trčanje 5 jardi. 61:0 Hauk trčanje 15 jardi.

Indiansi su u svojoj trećoj utakmici ove sezone ostvarili još jednu pobedu. Ekipa “Gorštaci” iz Zemuna savladana je ubedljivim rezultatom 61:0.

Indiansi su meč počeli ubedljivom igrom. “Gorštaci” su krenuli vrlo nesigurno sa mnogo grešaka, što su Indiansi iskoristili i postigli brza dva tačdauna – prvi nakon trčanja Petra Đurića, a ubrzo potom posle atraktivnog pasa Filipe Garsije ka Kregu Hauku od 41 jarde.

Tokom prve dve četvrtine, igra Indiansa obilovala je raznovrsnošću te se na terenu mogao videti veliki broj uspešnih i atraktivnih poteza, dodavanja i trčanja. Jedan od najzanimljivijih detalja u drugoj četvrtini ovog meča bio je ponovo dug pas trenera i kvoterbeka Indiansa, Filipa Garsije, ovog puta ka Milanu Zoraji koji je tim tačdaunom zakucao rezultat na poluvremenu na ubedljivih 42:0.

Atraktivna igra Indiansa nastavila se i u trećoj četvrtini. Tandemi Garsija-Zoraja i Garsija-Hauk ponovo su odlično funkcionisali, te su iz tih akcija proizašla nova dva tačdauna. Pored toga, Garsija je trčanjem od 5 jardi postigao i treći tačdaun. Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 55:0.

U poslednjoj četvrtini trener i kvoterbek Indiansa dao je priliku i mlađim igračima da se razigraju na terenu. Oni su sa nekoliko odličnih pasova učinili da ova utakmica i na samom kraju bude zanimljiva. Poslednji tačdaun postigao je Kreg Hauk trčanjem od 15 jardi.

Iako utakmica ni u jednom trenutku nije bila rezultatski neizvesna, Indiansi su još jednom pokazali sigurnost i stabilnost u svakom aspektu igre, što u značajnoj meri daje povoda za entuzijazam i optimizam pred naredni meč koji igraju sa niškim “Imperatorima”, ekipom sa kojom direktno konkurišu za prvo mesto u grupi “Jug” Prve lige Srbije i samim tim plasman u “Sportklub Superligu”.

 

Mladenovac Forestlanders – Niš Imperatori 15:40

Uskoro opširije…