CEFL: Čopor sačuvao Adu

286

SBB Vukovi – Ljubljana Silverhoks  28:25 (0:7, 7:6, 13:12, 8:0)

Stadion: na Adi Ciganliji. Gledalaca: oko 100. Kretanje rezultata: 0:7 Entoni Garner Pas 45 jardi ka Jerneju Pavlič, uspešan PAT. 7:7 Brendon Mekdauel trčanje 4 jarde, Igor Srbulović PAT. 7:13 Entoni Garner pas 11 jardi ka Jerneju Pavliču, izblokiran PAT. 14:13 Filip Stojanović vraćanje kikofa 85 jardi, Srbulović PAT.  14:19 garner 55 jardi pas ka Pavliču, izblokiran PAT. Garner pas 50 jardi ka Bojanu Justinu, neuspešno za 2 poena. 20:25 Lens Krizin pas 2 jarde ka Mekdauelu, neuspešno za 2 poena. 28:25 Mekdauel trčanje 5 jardi, Pavle Plamenac pretvaranje za 2 poena.

Opet je nepobedivost SBB Vukova na Adi Ciganliji bila na velikom iskušenju, ali je čopor odoleo u trećem kolu Sportklub CEFL lige. Ljubljana Silverhawksi su pokazali da su u poslednje dve godine postali tim za najviši respekt, sve do poslednje deonice bili su u konstantnom vođstvu, ali nisu odoleli, pa je naš jedini predstavnik u Ligi Centralne Evrope zabeležio treću uzastopnu pobedu u pohodu na odbranu titule.

FOTO: Marko Đurić

Fantastično je delovala konekcija Entonija Garnera i Jerneja Pavliča, zahvaljujući koje su Ljubljančani održavali prednost i postigli prva tri dačdauna. Međutim, loše izvođenje PAT-a, učinilo je da meč završe sa tri poena manje, iako su po broju postignutih tačdaunova ekipe bile izjednačene.  Kada je Garner bacio i svoj četvrti tačdaun sredinom treće deonice za vođstvo 25:14, teško da je bilo ko mogao da pretpostavi da će on biti i poslednji. Činilo se da će gosti biti prvi koji su uspeli da skinu skalp Vukova na Adi Cigalniji.

Međutim, igra u poslednjoj četvrtini i fantastičan foto finiš odavno je specijalitet „čopora“. Odbrana je bila surova, napad je do kraja uspeo da poentira dva puta preko Brendona Mekdauela (jednom u trećoj četvrtini), uz jedno pretvaranje za dva poena Pavla Plamenca, što je bilo dovoljno da se odbrani neosvojiva tvrđava. Slovenci su imali još jednu priliku da bar izjednače, ali njihov poslednji napad koji je predvodio ipak posustali Garner, odbrana Vukova je odbila, iako su u jednom trenutku bili duboko na polovini Beograđana.

Pored prenosa koji je bio na  Sportklub Prime, snimak ovog meča moći ćete da vidite u večernjem terminu, od 22:15 na Sportklubu. Potsetimo, Sportklub je ove sezone, pored CEFL, dogovorio saradnju o prenosima mečeva Sportklub Superlige Srbije, čiji je prvi prenos bio meč između SBB Vukova i Mozzart Wild Boarsa.

Galeriju fotografija sa ovog meča možete pogledati na oficijelnog facebook strani Srpske asocijacije američkog fudbala. Fotograf: Marko Đurić.