CEI: Mađarske Ajkule bolje od Vitezova

249

Jedini naš predstavnik u CEI (Central European Interleague), Klek Knightsi, proteklog vikenda su izgubili od mađarske ekipe Sharksa iz Đera, u prvom ovosezonskom meču u okviru ovog takmičenja. Utakmica je odigrana u Kleku, a gosti su slavili rezultatom 33:8 (13:0, 0:0, 13:0, 8:7).

Pred oko 200 gledalaca, Vitezovi se nisu proslavili, naročito napad koji nikako nije uspevao da poveže svoje redove. Iako su primili 33 poena, prema izveštajima iz Kleka, odbrana je bila bolji deo tima. Međutim, nesumnjivo je da je i ovom porazu, drugom ove sezone u zvaničnim mečevima, kumovalo odsustvo nekoliko startera, pa su Mađarima morali da se suprotstave sa veikim brojem mlađih, nedovoljno iskusnih igrača.

Ajkule su pokazale svoju karakterističnu igru trčanjem, sa odličnom ofanzivnom linijom, a raningbek Ferenc Švarc je bio dominantna figura ovog meča. Jedine poene Vitezovi su su postigli u poslednjem periodu, kada je na poziciju kvoterbeka stao Luka Škorić, koji je u end zoni uspeo da pronađe Igora Vukoja.