PLS SEVER: Mamuti poklekli pred Somborcima, silni Legionari

517

Kikinda Mammoths – Sombor Celtis 28:44 (8:28, 6:9, 8:0, 6:7)

Stadion: „ŽAK“. Gledalaca: oko 300. Kretanje rezultata:
0:7 BrankoRadošević pas 10 jardi ka Predragu Mandiću, Mandić uspešan PAT.
0:14 BrankoRadošević pas 15 jardi ka Predragu Mandiću, Mandić uspešan PAT.
8:14 Aleksandar Aćimov trčanje 20 jardi, Rudolf Sabo pretvaranje za 2 poena.
8:20 Branko Radošević pas 20 jardi ka Predragu Mandiću, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
8:28 Darko Lugumerski vraćanje intersepcije, Boris Papić pretvaranje za 2 poena.
8:34 Branko Radošević pas 20 jardi ka Veljku Svrkoti, izblokiran PAT.
8:37 Predrag Mandić fild gol 24 jarde.
14:37 Branislav Fekete pas 35 jardi ka Rudolfu Sabu, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
22:37 Rudolf Sabo trčanje 60 jardi, Igor Rakić uspešno pretvaranje za 2 poena.
22:44 Branko Radošević trčanje 1 jard, Predrag Mandić uspešan PAT.
28:44 Branislav Fekete trčanje 5 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena.

Odličnom igrom u prvom poluvremenu, Celtisi su, pre svega zahvaljujući raspoloženom kvorerbeku Branku Radoševiću i TE Predragu Mandiću došli do velike prednosti, koju su uspeli da sačuvaju iako su se Mamuti žestoko borili do kraja meča.

Inače, ovo je prvi meč koji su Kikinđani odigrali bez tregično preminulog saigrača Renata Vukovića, koji je poginuo u požaru u novosadskoj dikoteci “Kontrast”. Pre meča, baš kao i na svim mečevima ovog vikenda, odali su mu poštu minutom ćutanja, sa slikom u “krugu” ekipe, pokazavši na taj način da će uvek ostati njegov deo

Domaćin je ušao u meč očajno i već prilikom vraćanja početnog udarca izgubio loptu na deset jardi od svoje endzone. Gosti su preko danas veoma raspoloženih kvoterbeka Radoševića i TE Mandića došli do 7:0. Naredna greška Mamuta dogodila se u prvoj akciji napada, a fambl su pokupili Celtis-i na dvadeset jardi od endzone domaćina. Par akcija kasnije gosti su gotovo identičnom akcijom povisili vođstvo na 14:0.

Taman kada je delovalo da su se Kikinđani probudili smanjivši vođstvo gostiju na 14:8 trčanjem Aleksandra Aćimova, usledilo je par odličnih akcija Somboraca koji su vođstvo povisili na 20:8, ponovo uz pomoć sjajnog tandema RadoševićMandić. Usledila je još jedna greška domaćih koju su gosti maksimalno iskoristili vrativši presečenu loptu za tačdaun. Uz pretvaranje za dva poena rezultat na kraju prve četvrtine glasio je velikih 28:8 za goste iz Sombora.

Tokom te prve četvrtine ništa u timu Mamuta nije funkcionisalo dok su gosti maksimalno koristili svaku grešku domaćina. Igra odbrane Kikinđana se tokom druge četvrtine konsolidovala, ali je napad i dalje bio poprilično bezidejan. Gosti su do poluvremena uspeli da poentiraju još dva puta, i to preko WR Svrkote koji je uhvatio pas od 20 jardi i fild golom Predraga Mandića.

Mamuti su uspeli da smanje vođstvo gostiju na 37:14 hvatanjem Saboa na pas Feketea, što je i bio rezultat napoluvremenu. U drugo poluvreme Kikinđani su ušli odlučnije i pokušali da načine preokret, ali su iskusniji gosti, uprkos naletima domaćina, uspeli da očuvaju vođstvo i ostvare drugu pobedu u sezoni.

Ova pobeda Somborcima donosi prvo mesto u severnoj diviziji, dok će se domaćin naći u sredini tabele u grupi timova sa po jednom pobedom i porazom.

– Mislim da smo svojim greškama na početku meča sebe doveli u veoma neugodan položaj. U meč smo ušli veoma smušeno, a razlog za to verovatno treba tražiti u situaciji koja nas je zadesila tokom nedelje. Nismo se dobro pripremili za ovaj meč, čak nismo odradili nijedan trening što nas je vrlo verovatno koštalo meča. Pokušali smo u drugom poluvremenu da se vratimo, ali neiskustvo nas je omelo u tome – istakao je glavni trener Mamuta Mirko Jočić.

Novi Kneževac Grofovi – Sirmium Legionaries 0:36 (0:12, 0:8, 0:3, 0:13)

Stadion: FK „Obilić“. Gledalaca: oko 150. Kretanje rezultata:
0:6 Zoran Lončarević trčanje 2 jarde, neuspešan PAT.
0:12 Ivan Kovačević trčanje 1 jard, neuspešan PAT.
0:20 Ivan Kovačević pas 30 jardi za Nemanju Kokara, Kovačević pretvaranje za 2 poena.
0:23 Marko Đukić fild gol 20 jardi.
0:30 Miloš Kolibar pas 10 jardi ka Stefanu Stojkoviću, uspešan PAT.
0:36 Ivan Kovačević pas 35 jardi ka Nemanji Vargi, neuspešno pretvaranje za 2 poena.

Legionari su deklasirali Grofove u meču 2. kola Prve lige Srbije – Grupa Sever, ostvarivši tako svoju prvu pobedu u ovoj sezoni. Odbrana najstarijeg kluba u Srbiji delovala je goropadno, dozvolivši Grofovima svega nekoliko prvih daunova tokom cele utakmice.

Sa druge strane, odbrana Grofova uspevala je koliko toliko u prvom poluvremenu da pruži šansu napadu da donese poene, ali u tom delu tima iz Novog Kneževca slabo je šta funkcionisalo. Na grešku protivnika odgovarali su greškom, o čemu svedoči podatak da su Grofovi kombinovano pasom i trčanjem osvojili nešto malo manje od 100 jardi na ovom meču, a najbliže što su bili end zoni Legionara bilo je na 40 jardi. Dalje od toga nisu mogli, uvek su nailazili na zid ili su sami greškama dozvoljavali protivniku da dođe do poseda.

Ovaj duel sigurno će doneti mladom timu Legionara veliku motivaciju pred nastavak šampionata, naročito posle visokog poraza na premijeri. Sa druge strane, Grofove ostavlja u brigama.

– Posle poraza u Vrbasu mobilisali smo snage i bili rešeni da se danas pokažemo u mnogo boljem svetlu. Raduje me dobra igra u napadu, kao i odlična u odbrani u gde smo dozvolili mali broj jardi Grofovima. U nastavku sezone radićemo na tome da budemo još bolji i da se predstavimo u dobrom svetlu protiv svih ekipa – rekao je legendarni Legionar Darko Štabler, danas trener tima iz Sremske Mitrovice.

Prema izveštajima iz tabora tima iz Novog Kneževca, jedan od retkih koji se nije utopio u sivilo tima bio je lajnbeker Srđan Rankov, 17-godišnji juniorski reprezentativac koji se istakao sa 9 obaranja (3 seka) i jednim pokupljenim famblom. Time je iznenadio sve u klubu, jer je bio prvi meč na kojem je dobio nešto ozbiljniju šansu.

– Zadovoljan sam svojom igrom, trudio sam se sto sam vise mogao. Treninzi su pokazali da se samo time mogu postići dobri rezultati. Čast mi je sto imam priliku da igram u Grofovima, jer tu imam puno prijatelja. Ovog puta nismo pobedili, ali se nadam da će sledeći put biti bolje – rekao je Rankov.

Tabela Prve lige Srbije – grupe Sever

Sombor Celtis 2 2 0 60:35
Vrbas Hunters 2 1 1 56:16
Kikinda Mammoths 2 1 1 47:50
Sirmium Legionaries 2 1 1 36:49
Novi Kneževac Grofovi 2 0 2 6:55