PLS JUG: Imperatori bez milosti

726

Niš Imperatori – KAF Požarevac 61:8 (8:6, 22:0, 8:2, 23:0)

Stadion: FK „Konstantin“. Gledalaca: oko 150. Kretanje rezultata:
8:0 Ognjen Ilić trčanje 1 jard, Konor Prajs pretvaranje za 2 poena.
8:6 Miloš Dimitrijević pas 2 jarde do Dejana Janulića, neuspešno za 2 poena.
14:6 Konor Prajs trčanje 36 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
22:6 Konor Prajs pas 18 jardi ka Rendiju Feseru, Šejn Vong uspešno pretvaranje za 2 poena.
30:6 Tomislav Janković trčanje 14 jardi, Ognjen Ilić uspešno pretvaranje za 2 poena.
38:6 Filip Janković fambl rikoveri u endzoni (sack, fum, fr), Šejn Vong uspešno pretvaranje za 2 poena
38:8 sejfti Požarevac.
46:8 Konor Prajs pas 17 jardi ka Šejnu Vongu, Šejn Vong uspešno pretvaranje za 2 poena.
54:8 Tomislav Janković trčanje 2 jarde, Konor Prajs uspešno pretvaranje za 2 poena.
61:8 Konor Prajs pas 6 jardi ka Nikoli Jovanoviću, Vlada Ćirković uspešan PAT.

Utakmica 3. Kola Prve Lige Srbije Divizija Jug između niških Imperatora i ekipe KAF Požarevac je odigrana u Nišu na stadionu FK ,,Car Konstantin’’ na Bubnju pred oko svega 150 gledalaca usled loših vremenskih prilika.

Nišlijama je ovo bila prva utakmica pred domaćom publikom tako da su očekivanja bila visoka, pogotovu ako se uzme u obzir da je bila u pitanju utakmica protiv jedinog protivnika iz Divizije Jug koji nema pobedu u dosadašnjem delu sezone.

Odbrana Imperatora je bila dominantna u prvoj utakmici ove sezone protiv zemunskih Gorštaka, pa je tako otvorila i ovu utakmicu gde već tokom prvog drajva je napad Pozarevca morao da puntuje.

Imperatori su ušli u meč oslanjajući se na svoju igru trčanjem i prodorima Ognjena Ilića su koristili prostor koji je otvarala njihova ofanzivna linija. Prvi drajv na utakmici je finiširao upravo Ognjen Ilić svojim prvim TD na ovoj utakmici, uz uspešno pretvaranje za 2 poena i rezultat je bio 8:0 za domaće.

Odbrana Imperatora je opet lako izašla na kraj sa napadom gostiju i nakon punta je napad ponovo bio na terenu. Sledeći drajv Imperatora je prekinut usled fambla kvoterbeka Imperatora Konor Prajsa. Usledio je period nediscipline u odbrani Imperatora tako da su usled kazni i lošeg pokrivanja kornerbekova Imperatora, gosti iz Požarevca došli do svojih prvih poena na utakmici i smanjili rezultat na 8:6.

Živost u napad Imperatora je u drugoj četvrtini vratio kvoterbek Konor Prajs koji je dugim trčanjem povećao prednost Imperatora na 14:6 (neuspešna konverzija za 2 poena). Odbrana Imperatora se stabilizovala i nastavila je da lako zaustavlja napade Požarevca, tako da nakon još jednog panta napad Imperatora je opet bio na terenu.

Imperatori su nastavili da dominiraju po zemlji i nakon dugog trčanja Šejn Vonga je usledio TD pas Konor Prajsa do Rendi Fessera. Nakon uspešne konverzije za 2 poena, rezultat je bio 22:6 za Imperatore. Napad Požarevljana i dalje nije predstavljao opasnost za odbranu Imperatora tako da se lopta opet brzo našla u posedu domaćih.

Igra trčanjem je bila očigledan izbor po teškom terenu, tako da je još jedan trkač Imperatora dobio šansu da zablista. Hitronogi Tomislav Janković je sa dva dugačka trčanja povećao prednost Imperatora na 30:6 (uspešna konverzija za 2 poena). Sa tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

Imperatori su otvorili drugo poluvreme odličnim vraćanjem kickoff-a Tomislava Jankovića i odmah se našli u crvenoj zoni protivnika. Nakon dva dobra trčanja, mladi Janković nije imao sreće jer mu je ispala lopta pred end zonom Požarevca tako da je napad gostiju izašao na teren.

Sabijeni u svoju endzonu Požarevljani nisu uspeli da iznesu loptu i nakon sack-a lajnbeker domaćih Filip Janković je uhvatio loptu u endzoni Požarevca i rezultat je već bio 38:6 za Imperatore.

Napad Imperatora se ubrzo opet našao na terenu, jer je odbrana već u nekoliko akcija naterala goste da pantuju. Ognjen Ilić sa pozicije fulbeka je nastavio da osvaja teren za Imperatore koji su želeli da poprave utisak klimavog starta sa početka utakmice. Nažalost ono što je izgledalo kao veoma perspektivan drajv domaćih se završilo prvim i jedinim pantom na utakmici za domaće. Usled lošeg snepa, lopta je završila u endzoni domaćih, gde je i oboren punter domaćih Vlada Ćirković i uz safety gosti smanjuju rezultat na 38:8.

Novi napad Požarevca nije urodio plodom, tako da je napad Imperatora ponovio bio na terenu. Mladi raningbek Janković je nastavio da uzima jarde trčanjem  a uspavana odbrana Požarevca je sporo odreagovala prilikom dodavanja Konor Prajsa ka Šejn Vongu, tako da je rezultat bio 46:8 za Imperatore.

Odbrana Imperatora nije želela da dopusti gostima da više poentiraju na domaćem terenu. Sejfti domaćih Vladimir Milošević je presekao dodavanje Miloša Dimitrijevića i napad Imperatora je opet bio na terenu. Imperatori su rešili da malo promene recept kojim su do sada osvajali jarde, tako da je usledio dugačak pas Konor Prajsa na Rendi Fesera i Imperatori su opet bili u crvenoj zoni Pozarevca. Još jedno uspešno dodavanje Prajsa do Šejn Vonga je dovelo Imperatore tik ispred endzone Požarevca. Trud u prethodnim drajvovima se isplatio mladom raningbeku Jankoviću, pa je svojim trčanjem doneo nove poene Imperatorima i rezultat je bio 54:8.

Napad Požarevca opet nije uspeo da osvoji prvi down, i tako je počeo poslednji drajv Imperatora na utakmici. Kombinacija Prajs – Vong ponovo čini svoje i jednim potezom su Imperatori opet tik ispred endzone Požarevca. Kratko dodavanje Prajsa do tajtenda Nikole Jovanovica postavlja konačni rezultat od 61:8.

– Moramo da budemo zadovoljni ovakvim rezultatom pred domaćom publikom. U ovu utakmicu smo ušli kao apsolutni favorit i mislim da smo opravdali ta očekivanja. S druge strane ne mogu da budem zadovoljan nekim aspektima naše igre danas, pre svega sa 2 izgubljene lopte našeg napada kao i nekoliko neiskorištenih prilika naše odbrane da preseče dodavanja Požarevca. Moramo da napredujemo iz utakmice u utakmicu jer pred nama tek predstoje teški mečevi u Diviziji Jug. U sledećem kolu gostujemo u Mladenovcu i mislim da ćemo tek tada moći da vidimo domete ove mlade ali talentovane ekipe – izjavio je glavni trener Imperatora Žarko Simović.

U 4. Kolu SAAF Prve Lige Srbije Divizija Jug, Imperatori će odmeriti snage sa domaćim Mladenovac Forestlandersima  u jednom od derbija ove divizije između dve ekipe koje se takmiče sa importima u ovoj sezoni.

Tabela Prve lige Srbije – Grupe “Jug”

Niš Imperatori

2

2

0

120:8

Inđija Indians

2

2

0

80:39

Mladenovac Forestlanders

2

1

1

84:54

Zemun Gorštaci

3

1

2

38:116

KAF Požarevac

3

0

3

20:125