Foreslendersi protrčali Zemunom

509

Zemun Gorštaci – Mladenovac Forestlanders 14:51 (6:12, 0:21, 8:12, 0:6)

Stadion: Milutinac. Gledalaca: oko 150.
Kretanje rezultata:
6:0 Dobrosav Manić pas 25 jardi ka Stefanu Bukumiri, neuspešno PAT.
6:6 Adrijan Flores trčanje 4 jarde, neuspešno pretvaranje za 2.
6:12 Saša Petrović trčanje 12 jardi, nesupešan PAT.
6:20 Timoti Robinson trčanje 8 jardi, Saša Petrović pretvaranje za 2 poena.
6:26 Timoti Robinson trčanje 12 jardi, nesupešan PAT.
6:33 Nikola Stepanović vraćanje presečene lopte 60 jardi, Saša Petrović PAT.
6:39 Robinson pas ka 30 jardi ka Nikoli Stepanoviću, neuspešan PAT.
6:45 Robinson pas 20 jardi ka Saši Pokoranu, neuspešno za 2 poena.
14:45 Dobrosav Manić pas 25 jardi ka Filipu Jovanoviću, Stefan Bukumira pretvaranje za 2 poena.
14:51 Miodrag Jovankić trčanje 8 jardi, neuspešan PAT.

Do prve pobede u prvenstvu, Mladenovčani su stigli savladavši ekipu Gorštaka rezultatom 51:14. Domaći su prvi poentirali pasom Manića za Bukumiru, ali se ispostavilo da dugo posle toga nisu i da je već do kraja poluvremena pobednik bio izvestajn. Gosti su brzo odgovorili već u sledećem drajvu sjajnim trčanjem Timoti Robinsona, ispostavićese kasnije, MVP meča. Drugi stranac, Adrijan Flores samo je završio drajv tačdaunom za izjednačenje.

Odbrana gostiju je odigrala dobru utakmicu, sa dosta presečenih lopti, a prva od njih omogućila je Robinsonu da upiše svoj prvi tačdaun. Napad Gorštaka je nastavio da se muči, a posle izblokiranog panta Robinson ponovo unosi loptu u end zonu. Posle tri trčanja gostujućeg kvoterbeka za tačdaun, poentirala je odbrana Forestlendersau finišu druge četvrtine, posle sjajnog vraćanja presečene lopte sejftija Nikole Stepanovića.

Drugo poluvremepočelo je sjajnim vraćem kikofa Adrijana Floresa. Iako je odbrana domaćih napravila dobar pritisak i vratila u minus napad Mladenovčana, Timoti Robinson na četvrtom daunu baca sjajan pas od 30 jardi za Stepanovića, kojim je slomio sve nade domaćih da se vrate u meč. Svoj drugi tačdaun pas Robinson je bacio za Sašu Pokorana, nakon odličnog vraćanja panta od strane Nikole Stepanovića od preko 50 jardi. Stepanović se tako istakao i kao odličan igrač specijalnog tima, pored toga što je postigao po jedan tačdaun i u napadu i u odbrani. U finišu treće četvrtine dobar drajv Gorštaka krunisao je poenima Manić pasom za Filip Jovanovića.

U poslednjoj četvrtini opao je tempo igre, a jedine poene postigao je raningbek gostiju Jovankić u poslednjem minutu meča, i to nakon drugog izblokiranog panta na utakmici.

Gorštaci će usledećem kolu gostovati u Indjiji, dok će Mladenovac pokušati da u narednom meču napravi brejk protiv Imperatora i tako se vrati u borbu za prvo mesto udiviziji Jug.